Алиса Белоусова: “Черпя енергия и вдъхновение от хората”

0
613

alissa1Алиса Белоусова е професионален танцьор, инструктор и хореограф. Занимава се с танци от ранна възраст – започва със спортни танци, а по-късно открива и салсата. В момента Алиса владее различни танцови стилове, включително хип-хоп и модерни балетни техники. Тя е един от първите зумба инструктори у нас. През последните три години Алиса е хореограф и танцьор на “България търси талант”. Тя е и един от главните хореографи и танцьор на Junior Eurovision 2015. Алиса e винаги заредена с положителна енергия, която предава на своите ученици всеки път. Амбициозна и много упорита в танците и хореографите и като цяло в спорта.

BG Dancer: Здравей, Алиса! След кое от всичките ти спортни занимания те намираме? Алиса: Ядене на шоколад за време /смее се/

BG Dancer: Цяло лято имаше открити тренировки с теб, разкажи ни какво правехте и какво мотивира останалите, включително и теб?

Алиса: Kак какво правихме?! Красиви тела, стегнати дупета и плоски кореми, които да разхождаме по плажа на морето, разбира се! На летните тренировки и лагери, както и в редовните ми часове всяка седмица се трудим заедно, за да се чувстваме по-добре, да сме по-здрави, по-силни, по-щастливи, а като минем покрай огледало, да се усмихваме на себе си. Няма по-силна мотивация от собственото желание и решимост, както и нещо сладичко за награда.

BG Dancer: Има хиляди мобилни приложения, които отчитат тренировката, как откри приложенията на Nike и какво е различното при тях?

alissaАлиса: Приложението на Nike открих, като част от съвместната ми работа с компанията по различни проекти. Основното при такъв тип приложения е те да са наистина стойностни и полезни, именно затова се съгласих да стана посланик на Nike Training Club. Независимо от служебните ми ангажименти, ако не вярвам в даден продукт или услуга, не бих го ползвала или препоръчвала на другите. Изключително удобна апликация или по-скоро джобен треньор, с когото можете да тренирате навсякъде, по всяко време. Комплексите са с различна интензивност и продължителност, разработени от спортисти и треньори от световна величина, насочени към развитието на мобилност, издържливост или сила. Когато учениците ми споделят ползата и ефекта дори и от една 15-минутна тренировка на Роналдо, това не само ми носи удволетворение, но и ме убеждава в ефикасността на комплексите от приложението и с чиста съвест мога да препоръчам Nike Training Club на всички.

BG Dancer: Цяло лято не спря и Zumba Fitness класовете. Да не говорим за ангажиментите, като модел, участия в концерти и др. Как минава един ден на Алиса?

Алиса: Дните ми са доста динамични и различни и понякога минават месеци, преди да успея да си организирам почивен ден. Но дори и един пълен със задачи ден винаги започвам с черен чай с мед,  последван от работа по нови хореографии, уроци, тренировки, срещи, фотосесии, реклами, събития, часове по зумба, още тренировки. Старая се и да отделям време за различни курсове и обучения – човек не спира да се учи докато е жив, нали?! В момента сигурно съм записала поне 5 различни и всяка свободна минута минава в това. От курсове за правилно хранене, през такива за оценка на мобилностдо курсове по езици. Ако се прибера вкъщи преди 11 вечерта, съм имала лек ден. Моят начин да се разтоварвам са вечерното тичане или разходките из нощна София. Намирам го за изключително успокояващо – улиците са празни, няма стрес, няма напрежение. Можеш просто да си изчистиш съзнанието и да разпуснеш… и да си набереш люляк… да ме прощават съседите в центъра, ако на сутринта им липсват няколко клонки.


BG Dancer: Откъде черпиш енергия и вдъхновение?

Алиса: Всъщност от хората. Радостта им, когато са научили нова фигура в танците, или вече не се задъхват като качват стълбите, или казват, че дрехите са им големи и се харесват повече, ентусиазмът им за още знания, мотивацията на някои да поемат по моя път. Всички обичат да са заобиколени от щастливи хора, а когато ти си причина за техните усмивки – това те вдъхновява да работиш месеци без почивка.

Танцовите фестивали и конгреси също. Зареждат ме с енергия и желание да споделям придобитите знания и умения.

BG Dancer: Имаш ли си ново предизвикателство? /Има ли опция найк траининг в затворено пространство?/

Алиса: Животът винаги ни предоставя нови възможности и предизвикателства и единственото, което трябва да направим, е да вложим усилие и време. Скоро ще разберете /смее се/. Nike Training Club на закрито има от началото на годината в спортен клуб Атама всяка събота от 18ч. Скоро ще има и нови часове.

BG Dancer: Какво да очакваме в класовете ти по Zumba Fitness?

Това ще е най-хубавият им час от деня! Много танци, труд, пот, удволетворение и, разбира се, мускулна треска за всички от сърце. Старая се да избягам от традиционната зумба, която практикуват навсякъде. Хореографиите са малко по-трудни и натоварващи, но и по-интересни, повече популярна музика (доста Бионсе :)), може би е малко по-сложно за следване и влизане в ритъм, но, както повечето трудни неща, впоследствие носи повече удоволствие. Елате и ще се убедите!