Балет Арабеск открива юбилейния си сезон с премиера

50 ГОДИНИ АРАБЕСК

0
103

Ще сме щастливи да споделите с нас откриването на нашия юбилеен сезон – 50 години “АРАБЕСК”.

Балет Арабеск открива юбилейния си сезон – 50 години “Арабеск”. Всеки месец ще имате удоволствието да видите по един от емблематичните спектакли на Балет “Арабеск” както и премиерите на най-младите им хореографи. На 30 септември и на 6 октомври от 19.00 ч. ще Ви представят премиерните спектакли на балета “Ромео и Жулиета”. 

музика Сергей Прокофиев
хореография - Боряна Сечанова
сценография – Иван Токаджиев
костюми – Николина Костова-Богданова.

Спектакълът на Балет „Арабеск“ интерпретира една вечна история за любовта, като създава модерен танцов прочит на пиесата „Ромео и Жулиета“. Авторският екип разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието.

В спектакъла ролите на Ромео и Жулиета са поверени на най-младите артисти на Балет „Арабеск“ – Виктория Петрова и Филип Миланов, в образите на дойката и брат Лоренцо им партнират водещите солисти на трупата Даниела Иванова и Асен Наков, които по режисьорския замисъл на хореографа са в дъното на трагичната развръзка. В ролите на Меркуцио ще видите Васил Дипчиков, майката – Ангелина Гаврилова, Бенволио – Стефан Вучов, Тибалт – Ервин Есен, Парис – Валери Миленков, приятелки на Жулиета – Петя Колева и Андрея Андонова, както и останалите участници в спектакъла – Елизабет Якимова, Марияна Крънчева, Мария Касабова, Стефка Табакова,Таня Кацарова, Теодора Друмева, Светлозар Танев.

На 6-ти октомври в ролята на дойката ще танцува другата прима на трупата – Константина Ханджиева. Спектакълът „Ромео и Жулиета“ е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община, с подкрепата на Министерство на културата.