Ансамбъл “Чинари” празнуват четвърт век с “Мистичен ритъм”

0
124

Мистичен ритъм” е най-новият авторски спектакъл на “Чинари”, който ще бъде представен за първи път на 28 ноември в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-тата годишнина на първия частен ансамбъл в България.

Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредицата от авторски проекти на танцовия състав, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор.

Всяка година “Чинари” представят нови спектакли. Те се превърнаха в традиция и запазена марка, очаквани с нетърпение от почитателите на танцовото изкуство.

“Мистичен ритъм” поставя началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от създаването на ансамбъла.

Освен артистите от “Чинари”,  участие ще вземат група “ETNOTIX”, трио “Булгарина” и квартет “Българи”. Музикалната картина е дело на композитора Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето послание и мистичност.

На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще преведат публиката от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорния танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл “Чинари” за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече 25 години.

Асен Павлов – продуцент и ръководител на „Чинари“, е носител на ИКАР 2015 за спектакъла “Траките”. През 2016-а e удостоен с “Кристална лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакъла  “Ние, българите”. През 2017-а Министерство на Културата награди ансамбъла с грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики,  за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Билетите за “Мистичен ритъм”, на 28 ноември в зала 1 на НДК, се пускат в продажба от днес – 4 септември и са на промоционални цени от 18 до 35 лв.

Във връзка с 25-тата годишнина на ансамбъл “Чинари”, Асен Павлов и неговият екип планират много изненади за феновете си в цялата страна, а и за тези в чужбина. Съвсем скоро ще бъдат обявени някои от тях