ОСМОТО ЧУДО – Ансамбъл Българе

0
145

След триумфалния си успех по сцените на страната, на 23 октомври, понеделник, от 20 часа, Национален фолклорен ансамбъл “БЪЛГАРЕ” ще представи за четвърти път в Зала 1 на НДК своя нов спектакъл “ОСМОТО ЧУДО”. Поради големия интерес към мащабната продукция, тя ще бъде представена отново в партньорство с Националния дворец на културата пред столичната публика.

Интересът към четвъртия авторски проект на “БЪЛГАРЕ” се оказа огромен, за изненада и радост на създателите му. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща  интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на основателя и продуцент на ансамбъл “БЪЛГАРЕ” Христо Ив. Димитров, чиито солови изпълнения са акцент в добруджанската и тракийската картина.

Зрителите бързо оцениха запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и преоткриха за себи си личността на кореспондента на в. “Таймс” Джеймс Баучер – един верен приятел на България отпреди век. Ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в “Ориент Експрес”. Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на “БЪЛГАРЕ”. Естествено продължение на най-популярния спектакъл на трупата – дебютния “Това е България!”, “ОСМОТО ЧУДО” е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което столичната публика ще има възможност да се убеди отново.

Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл “БЪЛГАРЕ” са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство. По единодушното мнение на зрителите, новият фолклорен музикално-танцов спектакъл е най-доброто, неочакваното и различното в репертоара на именитата трупа. Близо 60 души излизат на сцената в подготвяния повече от три години четвърти авторски проект на ансамбъла. Наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката.

“ОСМОТО ЧУДО” преминава с изключителен успех по сцените в страната, оставяйки възторжената и развълнувана публика със седмици да си припомня изживяното. Той е поредното вълнуващо предизвикателство за истински родолюбци и искрени почитатели на фолклорното ни изкуство. Столичани могат да се убедят в това сами на 23 октомври, понеделник, от 20 часа. Билетите на цени от 15, 20, 25, 30, 40 и 50 лева вече са в продажба на касите на НДК и в мрежите на Eventim.bg.