One Dance Week – 10 юбилейно издание

0
140

Дует за човек и робот Гайд Разказвачката Стъпка преди края Майка Република Калакута

ONE DANCE WEEK се завръща в Пловдив с мисия, помъдряла идентичност и специална юбилейна програма. Тази есен ставаме на 10 години и сме поканили изкуство от далечни страни с топла връзка към живота, който всички водим. Тук и сега.

През изминалото десетилетие проправяхме пътя на съвременния танц към българската публика. Днес сме горди да й предложим не само нови емоции, а серия от доказателства, че пресечните точки между културите и хората по света са много повече, отколкото си мислим. Че различността е просто друга перспектива към същите страсти, желания, тревоги…

И тази година ще ви отведем надалеч и ще ви запознаем с непознати истории, традиции, похвати, естетики и етики. Ще преосмислим земното кълбо и неговите политически, географски, социални, етнически и религиозни сегрегации. Ще съградим ново земно кълбо – чрез танц. Ще говорим чрез танц, защото той достига там, където думите не могат.

От 23 септември до 15 октомври ще видите съвремието като дует на човек и робот от Тайван, революция по африкански, битката със съдбата през историята на Мохамед Али и още завладяващи спектакли, вплели нишки към самите вас. Към непознатата „Майка“, спиралата на спомените, „Разказвачката“ на тайни, към сърцето и разума.

Юбилеят изисква анализ на свършеното. И поглед в бъдещето.

Но стига вече думи. Изкуството на танца казва всичко най-добре.