Стъпка преди края

0
59

Неповторимият Мохамед Али вдъхновява шампионския спектакъл СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ на чешката Spitfire Company. В това контрастно солово представление танцовото изкуство си служи с крошета от тежка категория, за да събуди боеца във всеки от нас. Експлозивните движения на Маркета Ваковска и хипнотичната музика на Ленка Дусилова въвличат публиката в драматична интерпретация на триумфа и неизбежното падение, оставайки й възможност да се разпознае.

Историята на легендарния Али – от зенита на ринга до заника от болестта на Паркинсон – всъщност е историята на всеки, който някога е понасял ударите на живота. Тялото и умът се съпротивляват с цената на всичко – и точно това показва динамичният спектакъл, който ще дебютира в Пловдив. Сцената е превърната в боксов ринг, където, също както в живота, се редуват победи и загуби, а съдбата води безмилостен дуел срещу отказа да се предадеш. До последно.

СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ е динамичен и завладяващ солов спектакъл, в който Маркета Ваковска разказва чрез танц за триумфа и падението на Мохамед Али. С бързи и насечени движения, със скоростно въртене до замайване, Маркета (Танцьор на годината – Чехия, 2013) бродира с напрежение сцената – боксов ринг, докато музиката и вокалите на Ленка Дусилова подсилват още повече емоцията на изпълнението.

Място: Дом на културата “Борис Христов”
Дата: 8-ми октомври
Час: 19:30 ч.