Новият спектакъл на Българе “ОСМОТО ЧУДО” премиерно във Варна

0
42

plakat_8_chudo_varna_22112016_500x600_2На 22 ноември, вторник, от 19:00 часа, на сцената Двореца на културата и спорта във Варна Национален фолклорен ансамбъл “БЪЛГАРЕ” ще представи премиерно пред варненската публика своя четвърти авторски проект “ОСМОТО ЧУДО”. Спектакълът се осъществява под патронажа на кмета на Варна Иван Портних и със съдействието на Община Варна.

Христо Ив. Димитров – продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. “ОСМОТО ЧУДО” е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век – ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл “БЪЛГАРЕ” са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Спектакълът “ОСМОТО ЧУДО” е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбълът дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.

Новият спектакъл на “БЪЛГАРЕ” е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което варненските зрители могат да се убедят сами. Билетите за “ОСМОТО ЧУДО” на цени от 10, 12, 15 и 20 лева вече са в продажба на касата на Двореца на Културата и спорта във Варна и в мрежата на Eventim.