Балет Арабеск ви кани на премиерата “Сянка от копнеж”

0
68

Б13419138_764445347030312_5557156263890787700_nалет Арабеск ви кани на ново великолепно представление, вдъхновено от едноименната книга на поетесата Силвия Стефанова! Нейната поезия както и хореографията на Боряна Сечанова и Анна Донева са рефлексия на старинните японски петстишия, които са основа на поетичната книга.

Гледайте премиерата “Сянка от копнеж” на 30 Октомври от 19:00ч в НМТ “Стефан Македонски”.

Във вечерта са включени музикалните произведения на Добринка Табакова, Шостакович както и Телеман, в изпълнение на живо от виолиста Валентин Геров.

Повече за представлението:

“Капка в океана”
Музика – Добринка Табакова
Хореография – Антъни Мидълтън
Участват: Марина Попова, Петя Колева, Стефка Табакова,

“Капка в океана” изследва концепцията за самотата и празнотата, чувството, че има нещо, което липсва от живота ни.
Хореографът се интересува от парадокса как това чувство на празнота може да бъде толкова дълбоко за всеки индивид, но в забързания хаотичен свят може да изглежда толкова незначително, като капка в океана.
Три танцьора в пространството, всеки от тях сам за себе си, търси своя начин да създаде връзка.

„Шепот“
Музика – Дмитрий Шостакович
Хореография – Анна Донева

„Да обясняваш необяснимото е тъжно. Как да призная онова, което толкова дълго крих? Да призная откъде идват думите и тъгата, защо едни думи продължават други, къде се пресеща и случва (отново)отминалото, което (не) е забравено?“ Силвия Стефанова
Шепот между влюбени, говорещи за чувства, без място и време. В ритъмът на петстишията,чрез формата на йероглифите, телата и движенията им се потапят в недоизказани истини на сърцето.Тайна. Тишина.

„Как страда
сърцето ми разбито!
Нима не знаеш,
че теб,
че само теб обичам.“

“Удоволствието да не правиш нищо”,
Музика – Телеман
хореография – Боряна Сечанова
със специалното участие на Валентин Геров, виола,
изпълнява – Марина Попова.

Има неща, които не забелязваш в подредения и забързан ден. Думи, които не чуваш и погледи, които не виждаш. Има и други, които препречват пътя ти, връхлитат те и променят деня, дори живота ти. Има трети, които забелязваш …. и отминаваш, за да се върнеш към тях по-късно.
Не случили се неща, не проведен разговор, не осъществена среща … И те се случват във въображението ти, в съня или просто в мечтите ти.

„Не е любов,
Нито мечтание
Само сянка от копнеж

Лунен лъч в облак
Притихнал.“
Силвия Стефанова