ИМПЕРСКИ РУСКИ БАЛЕТ НА ТУРНЕ В БЪЛГАРИЯ

0
67

imperski_ruski_balet_landПоради големия интерес към гостуването на Имперския руски балет, музикално-продуцентска компания „Жокер медиа” предлагат на почитателите на класическото изкуство незабравима среща и преживяване с брилянтните артисти от балета, основан преди 20 години от Мая Плисецкая и Гидиминас Таранда, който и до днес е главен художествен ръководител.

Турнето на трупата стартира от 26 юни в Античен театър гр. Пловдив, като почитателите на това изящно изкуство ще могат да се насладят и в градовете Бургас, Ст. Загора (29-ти юни), Габрово и като за финал още една  една бляскава гала- вечер с която се открива „ Първи международен детски танцов конкурс“ – Камчия 2016.

Програмата включва класическия балетен спектакъл „Болеро” и „ Кармен – сюита“-  любимият спектакъл на Майя Плисецкая. Тове  е едноактен балет, създаден специално за нея от съпруга  й Родион Щедрин и кубинския хореограф  Алберто Алонсо. Премиерата на „Кармен –сюита” с Майя Плисецкая е през 1967 година в „Большой театр”. От тогава тръгва и  триумфалното шествие на това произведение и продължава до наши дни. Музиката на знаменития балет става бестселър в репертоара на симфоничните оркестри.

Начален час за всички представления от 20.00 часа. Билети в мрежата на Ивентим и он-лайн на www.eventim.bg