Десето издание на танцовия фестивал “Вълшебен свят” – Хасково

0
70

Десетото издание на танцовия фестивал “Вълшебен свят” ще се проведе от 10-ти до 12-ти юни 2016 година в Хасково.

Организатор на фестивала е спортен клуб “Рона” – Хасково, с подкрепата на Община Хасково, с Директор на фестивала – Милена Налбантова.

Фестивалът е:

• Включен в културния календар на Община Хасково;
• Включен в културния календар на Министерството на културата на РБългария
• Признат от WADF (световна артистична танцова федерация).

Цел:

Развитие и популяризация на танцов стил: класически балет, мажоретни танци, бели денс, етно, боливуд, латино шоу, хип хоп, акро денс, танцово шоу, модерн и джаз, размяна на творческа информация и развитие на постиженията в стила.
Форма на фестивала:

Отворен международен фестивал с конкурсен характер, в резултат на който се определят най-добрите от явилите се участници в танцовите стилове.

  • В края на международния фестивал се провежда БЕСТ ГАЛА Концерт, в който 5 солиста с най-висок съдийски резултат, независимо от танцовите стилове, ще имат възможност да танцуват в ТОП 5 класация, от която се определя най- добрия солист на фестивала.
  • Най-добрите 15 изпълнения в категория групи и формации, независимо от танцовия стил, ще имат право да участват в БЕСТ ГАЛА Концерта в ТОП 15 класация, от която се определя ТОП 3, като класирания колектив на първо място печели голямата награда – Гранд При на Фестивала „Вълшебен свят”.
  • БЕСТ ГАЛА Концертът се оценява от целия съдиийски състав.

Мероприятието е отворено за всички читалища, ЦРД, Дворци на децата, частни школи, студиа, клубове и т.н.

Срок за подаване на заявки за участие и хотелско настаняване: 22.05.2016 г. (неделя).

На фестивала ще има и обучителен семинар за желаещите да станат съдии към Световната артистична танцова федерация (WADF). Семинарът ще бъде воден лично от президента на федерацията Нилс Хекен Карлзон.

Повече информация за стиловете, програма, жури, заявки за регистрация вижте на сайта на фестивала  “Вълшебен свят”.