“София танцува” с ХИП-ХОП СТРИЙТ ФЕСТ

0
77

22746За втора поредна година Radio Fresh! организира  “София танцува”!

В чест на Денят на София, 17-ти септември и с любезната подкрепа на Столична Община, Район Оборище, Radio Fresh! отново очаква всички обречени на танцовата магия млади хора. Тази година предизвикателството е още по-голямо, защото на сцената очакваме само майстори на хип-хопа. Включете се в ХИП-ХОП СТРИЙТ ФЕСТ, за да усетите аплодисментите на екзалтираната публика и ритъма на модерната хип-хоп култура!

Една от хип-хоп групите, които ще танцуват в ХИП-ХОП СТРИЙТ ФЕСТ ще получи голямата награда от 500 лв!!!

Жури в състав: представител на спонсора спортни обувки Grand Attack, представител на Radio Fresh! и професионалната хореографка и танцьорка Сашка Димитрова ще оценят обаянието, енергията, излъчването и сценичното представяне на участниците.
Място на действието: ХИП-ХОП СТРИЙТ ФЕСТ, на 17-ти септември, от 18:00 часа, в парк „Заимов”, район Оборище. Водещи на събитието ще са fresh-любимци от ефира на Radio Fresh!
Ето информация за изпълнителите:
1. Хип-хоп формация “DA Clique”
Групата обединява млади танцьори с дългогодишен сценичен опит. Към този момент, съставът наброява над 70 човека и се състои от общо 7 групи, трениращи в 4 зали в Перник, Радомир, Брезник и региона. Всички танцьори-хореографи от професионалния състав имат зад гърба си значими постижения в сферата на хип-хоп танците, както на национална, така и на международна сцена. Колаборирали са и с най-значимите имена в българската хип-хоп и RnB музика.
2. Георги Георгиев
Занимава се с Хип-Хоп танци от 7 години. Участвал е в множество републикански и международни състезания, ”Hip Hop History Repeating 2013, 2014, 2015″, ”България търси талант 2013″ и много други.
3. Школа по танци “Full dance”
Школа по танци “Full dance” е сдружение от най-ново поколение, отговарящо на съвременните потребности на желаещите да се занимават с танци. Създадена през 2006, тя обединява школи по: хип-хоп и брейк денс; спортни танци; модерен балет; латино танци; характерни танци; български народни танци. По този начин – обединени в многообразието – школата разполага с богат репертоар от танци и самостоятелна концертна програма от над два часа. Школата е член на Българска спортна танцова федерация, Сдружението на танцовите дейци, Асоциация Български Фолклор и Международната танцова организация. Танцьорите от “Full dance” участват на множество конкурси и фестивали в България и в чужбина. Те са носители на над 150 призови места, в това число и 12 републикански титли в стил хип- хоп за 2011, 2012 и 2013. През 2011 Школата представи България на Световната купа по хип-хоп в Хърватска, а през 2012 бе единствен представител за страната ни на Европейското първенство в Словения.  През 2014 “Full dance” се класира на четвъртфиналите на “България търси талант”.
4. Хип-хоп формация “eX-crew”
Хип-хоп формация “eX-crew” е създадена през 2009. Първоначално съставът е част от Регионална танцова организация Extreme Show – Перник и се показва на сцената с това име като клон в Благоевград. Не след дълго обаче съставът се отделя и тогава се раждат “Бившите” или както е по-познато името “eX-crew”. Хип-хоп формацията гради своята репутация благодарение на големия си набор от стилове от хип-хоп културата. Макар и само на 6 години, формацията се радва на много успехи. През учебната 2013/2014 съставът беше поканен за участие в един от най-престижните турнири в света, Hip-hop International. “eX-crew” е носител на много призови места както като състав така и индивидуални награди.
5. U move crew
Кои са „uMove”? Краткият отговор е – всеотдайна, провокативна и запомняща се група от млади танцьори. uMove е съвременна школа по хип хоп танци, в която се обучават деца от 3 годишна възраст до порастнали и вече изградени личности. В школата преподават  наложили се инструктори с дългогодишен опит в танците и преподаването. Основател и главен хореграф е Мартин Асев, който си партнира с хореограф Мария Буюклиeва. Двамата са се обучавали както в най-добрите школи в страната, така и при преподаватели от САЩ, Франция, Германия, Япония, Чехия и др.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]