КАРМЕН, РАПСОДИЯ В СИНЬО – Балети по музика на Бизе-Шчедрин и Джордж Гершуин

0
48

karmenВ „Кармен сюита” зрителите ще видят пет дебюта – на Марта Петкова и Катерина Петрова – Кармен, на Цецо Иванов – Ескамилио, на Дойчин Дочев – Цунига и на Венера Христова – Съдбата.

Кармен-сюита е създадена специално за прочутата руска балерина Мая Плисецкая, хореограф и режисьор е Алберто Алонсо, а премиерата е в Болшой театър през април 1967 г. Преди повече от тридесет години този спектакъл е показан и на Софийска сцена, при гастрол на Кубинския национален балет. Ролята на Кармен претворява друга голяма балерина – Алисия Алонсо.

Вълнуващият сюжет на Мериме и дълбочината на чувствата в операта на Бизе придобиват философски оттенък в балета-сюита. Кармен е удивителна квинтесенция на страстни емоциии и силни характери, изразени чрез съдържанието на новелата и музиката на композиторите.

Рапсодия в синьо

В пълна хармония със символиката и посланията на неостаряващата рапсодия са декорът и визията на мултимедията. Те ни представят един чуден син фон на небесни изображения, ефирен полет през нежни видения и бледа, голяма луна, която става свидетел на изпълнен с любов танц на живота.

Къде: Парка на Военната академия Г. С. Раковски

Кога: 26 юни (петък), 20:00

27 юни (събота), 20:00

10 юли (петък), 20:00

11 юли (събота), 20:00

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]