Първи уличен карнавал “ПЛОВДИВ ТАНЦУВА”

0
37

carnavalКлуб Библиотеката със съдействието на Община Пловдив и Пловдивски културен институт oткриват лятото с танцов карнавал в сърцето на Пловдив.

Централните булеварди, парковете и площадите в града ще се превърнат в открити сцени за улични и латино танци по време на Първия танцов карнавал в Пловдив, с който ще открием летния сезон тази година на 6-ти юни.

За първи път в България, танцьори и хореографи от всякакви школи ще танцуват върху камиони с открити платформи, които ще преминават бавно през града и ще привличат публика за различните стилове. Мобилните сцени ще бъдат първоначално ситуирани пред Международен панаир Пловдив, откъдето ще преминат през тунела под Античния театър и ще спрат до пл. “Централен”.

Карнавалът стартира в 17.00 часа от бул. Цар Борис III – срещу Панаира и ще започне с парад на участниците и граждани . Крайна точка ДНА.
Сцените се откриват в 18.00 часа:
- Площад Централен пред ДНА;
- Площад Ст. Стамболов;
- Арките в Градската градина.
22.00 часа -Парти закриване на карнавала:
Клуб Библиотеката /латино, зумба и модерни танци/
Парти – Саунтрап /хип хоп/

В Пловдив по време на Карнавала ще бъде затворен временно за движение бул. “Цар Борис III”. Пловдивчани и гостите на града ще станат част от цялата атмосфера, като танцовото шоу ще продължи и на различни “дансинги под звездите” на Главната и в Цар Симеоновата градина.

Събитието организирана от клуб БИБЛИОТЕКАТА ще се проведе със съдействието и на Община Пловдив и Пловдивски културен институт.
В него ще се включат представители на различни възрасти от всички школи по хип-хоп, брейк и съвременни улични и модерни и народни танци, както и от най-популярните латино стилове – салса, бачата ,кизомба и др.
За онези, които не владеят танцовото изкуство, но искат да танцуват, ще има Zumba Fitness на открито.

Всички танцови формации от изброените стилове са поканени да се включат. За целта моля подайте форма за участие в свободен текст на:
plovdiv_tancuva@abv.bg
Очаквайте точна информация за локациите и стиловете танци на тях.
За всички въпроси свързани с карнавала: 0888938075 – Гаро Узунян – координатор.

Карнавалът ще бъде закрит с грандиозно парти в клуб БИБЛИОТЕКАТА.

[youtube youtubeurl="laVYXhdZovo" ][/youtube]

Повече информация за събитието може да видите ТУК.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]