„Силке Грабингер като обект на експеримент”

0
39

SILKE Grabinger„Силке Грабингер като обект на експеримент”  – сериен проект на една от новите звезди на автстрийската танцова сцена Силке Грабингер, танцьор, хореограф и експериментатор. Тя е бивша брейк данс танцьорка и изпълнителка в Цирк дьо Солей.  В този сериен проект Силке Грабинер пита какви представи се приписват на личността й, с какви теми и въпроси я свързват други хореографи и какво може да направи тя с тях. За целта на своя проект тя кани международно известни хореографи да създадат по 10-минутно соло за нея.  „Силке Грабинер като обект на експеримент” ще бъде представен само на 18 май, 19:30 ч., Нов театър – НДК.

Специален уъркшоп със самата Силке Грабинер, отново в платформата „Без дистанция” ще се състои на 17 май, 11:00 ч., Derida Dance Center, който е и негов организаторите. Продукцията  е част от най-голямата европейска танцова платформа “Aerowaves”,  подкрепена от програма „Творческа Европа” и оперирана за България от DeridaDanceCenter.

Билети: 8/10лв

Билети на касата на Нов Театър НДК, както и  онлайн на http://www.ticketportal.bg,

 [notification type="notification_info" ]

8-ми Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик” се осъществява в партньорство с Гьоте-институт в България. Част е от Календара на кул-турните събития на Столична община за 2015 г. Реализира се с подкрепата на Мини-стерството на културата, на Австрийското посолство, на Почетното консулство на Еква-дор в България, на Derida Dance Center и др.

www.antistaticfestival.org

https://www.facebook.com/Antistaticfest

[/notification]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]