“Какво е сега” – танцов спектакъл

0
16

Now is nowС въпрос към същността на настоящия момент се обръща още едно интересно име за световната танцова сцена – Лаури Янг, танцов артист от Канада. През 1996 г. тя се премества в Берлин и става съосновател на прочутата танцова компания на наричаната “втората Пина Бауш” – Саша Валц „SashaWaltzandGuests”.

Лаури Янг създава и авторски работи, наблюдаващи живота на тялото на сцената. Работата й включва още пърформанс-инсталации и пърформанси спрямо мястото, сътрудничи си с видео артисти и филмови режисьори. Представлението „Какво е сега?” е ярък пример за минималистичен спектакъл, основан на присъствието на танцьор, музикант, барабани и осветление, който задава фундаменталния въпрос за съществуването във времето. „Какво е сега” ще има своето единствено представяне на 21 май, четвъртък, в Университетския театър на НБУ, като организаторите осигуряват транспорт до и от театъра.

Билети: 10/ 8 лв. / 6 лв. за студенти на НБУ
Билети на касата на Червената къща, онлайн на сайта на Нов Български университет, както и един час преди представлението.

 [notification type="notification_info" ]

8-ми Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик” се осъществява в партньорство с Гьоте-институт в България. Част е от Календара на кул-турните събития на Столична община за 2015 г. Реализира се с подкрепата на Мини-стерството на културата, на Австрийското посолство, на Почетното консулство на Еква-дор в България, на Derida Dance Center и др.

www.antistaticfestival.org

https://www.facebook.com/Antistaticfest

[/notification]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]