“В танца” – перформативен експеримент

0
41

INS TANZENВ галерийното пространство на CredoBonum на 17 май от 19 часа ще се представи един перформативен експеримент, в който по нов начин е включена и публиката. „В танца” зрителите са поканени да се качат на сцената. Всеки ще получи предложения за движенчески задачи и действия, а развитието на хореографията изцяло зависи от самите тях.

Театралните новатори Катрин Дойферт и Томас Плишке са сред най-утвърдените артисти в сферата на съвременния танц и пърформанс в Германия. От 2001 г. те работят под името „artistwin” (артисти-близнаци), а в работата си се стремят да създадат жива връзка между сценичната реалност и колективния опит на публиката. Още един ключов мотив на „В танца”  – съвременният прочит на балета, променил завинаги историята на танца – „Пролетно тайнство”.

Ден преди „ В танца” Катрин Дойферт ще изнесе лекция-уъркшоп като въведение в практиката си -  „АРАХНОФИЛИЯ – КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ЖЕНАТА АРТИСТ?” между 16 и 18 часа в галерия Credo Bonum, като част от образователната платформа „Без дистанция” на „Антистатик”.

Цена на билети: 8 лв. 

Билети на касата на Червената къща, на ул. Любен Каравелов 15, както и един час преди представлението в Галерия “Credo Bonum”.

17 май, 19 ч., Галерия “Credo Bonum”

ул. Славянска 2

 [notification type="notification_info" ]

8-ми Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик” се осъществява в партньорство с Гьоте-институт в България. Част е от Календара на кул-турните събития на Столична община за 2015 г. Реализира се с подкрепата на Мини-стерството на културата, на Австрийското посолство, на Почетното консулство на Еква-дор в България, на Derida Dance Center и др.

www.antistaticfestival.org

https://www.facebook.com/Antistaticfest

[/notification]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]