“Паралелни светове” – танцов спектакъл

0
39
paralelni svetove

paralelni svetove
Фотограф: Станислав Димитров

Теорията за паралелните светове твърди, че те съществуват като независими един от друг сапунени мехури, реещи се във въздуха. Тези мехури могат да се съединят с други или да се разделят и дори да изскачат от нищото и да изчезват в него. Ако приемем твърдението, че всеки човек е вселена, то тогава приемаме, че той е сапунен мехур и се носи из пространството, паралелно с чуждите състояния и зависимости. Общуват ли вселените и как? Смисълът на дебатите за паралелните светове е самата реалност…

Танцова компания DanCine представя “Паралелни светове” – танцов спектакъл, създаден по проект (не)зависим – инициатива на Гилдия за Съвременни Изпълнителски Изкуства към Съюза на Атистите в България през 2011 г.

След фестивала „Малък сезон“, спектакълът е селектиран в официалната програма на „Сфумато“. Същата година получава втора награда на Национален конкурс за съвременна хореография и пърформанс на фондация Хюмартс, а през 2012 г. гастролира на международна сцена – Teatro Colosseo, гр. Рим, Италия с подкрепата на фонд Мобилност, Министерство на Културата и Български Културен Институт в Рим.

След двугодишна пауза, в която всеки от екипа се развива по собствения си път, танцьорите отново се събират, за да ни представят спектакъла – нов и освежен.
Първи ще го видят зрителите на Yalta club Art Room на 21-ви април от 19:30 часа.

Идея: Петя Попова
Хореография и текст: Петя Попова със съдействието на танцьорите
Изпълняват: София Владева, Радослав Йорданов, Яница Атанасова, Златина Димитрова, Маргарита Христова, Ина Гергинова
Художник костюми: Петя Петрова
Фотограф: Йосиф Аструков

В спектакъла е използван текст на Ричард Бах от романа “Илюзии”

Вход: 8 лв.

Повече информация за събитието ТУК.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]