“Танцът и риалити шоуто” – какво стои зад тях ни представя Надежда Петрова в новата си книга

0
66

nadjda petrova

Танцът и Телевизията – сблъсък на две Вселени. Риалити шоуто и танцът са част от нашето ежедневие. Замисляме ли се обаче какво стои зад тях? Колко древен е танца като вид изкуство? Кога се създава риалити шоуто? Какво казваме докато танцуваме и какво правим докато гледаме телевизия?

На 25-ти март в Червената къща се проведе премиерата на книгата “Танцът и риалити шоуто” с автор Надежда Петрова. Книгата е първа по рода си за българския пазар и в нея може да се запознаете с историята на танца в няколко различни сфери.

tancyt i rialiti shoutoТук може да се запознаете с развитието на танца от Древността през Ренесанса, Барока и Викторианския период, по времето на двете световни войни, та чак до наши дни. Тук може да научим и историята на риалити шоуто – кога възниква то, кои са първите и кои са най-известните танцови риалити формати. Отговор намира и въпроса “Какво говорим докато танцуваме” – дали гледаме партньора си по време на танц, оставяме ли на кавалера да води, следва ли дамата, колко близо и къде танцуваме. Тук може да намерите и най-добрите танцови филми от 1935  до 2014 година – над 40 заглавия, създадени именно около танца.

Книгата може да намерите в Танцово студио “Салса ла Виста”, скоро и във всички книжарници.

 

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]