ИМПЕРСКИЯТ РУСКИ БАЛЕТ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ЮНИ

0
48

imperski ruski baletСлед ограмния успех на трите представления на Имперския руски балет в София през февруари, „Жокер медиа” ще зарадва почитателите на балета с ново турне. На 12 юни в Зала 1 на НДК, София ще бъдат показани едноактните балети „Шехерезада”, „Половецки танци” с участието на 40 хористи и „Шопенинана”.  В страната ще се играе балетният шедьовър „Лебедово езеро”.

Трупата е създадена през 1994 г. по инициатива на Майя Плисецкая. Идеята възниква по време на нейните юбилейни гастроли в Япония по програма на солиста на „Большой театр” Гедиминас Таранда, който сега е художествен ръководител и директор на балета. Името на колектива е реверанс в памет на императорското семейство, което има изключителен принос в развитието на руската култура, в това число в създаването на „Большой” и „Мариинский” театри, където се ражда и израства славата на руския балет.

За годините на своето съществуване Имперският руски балет завоюва любов и признание по целия свят от Япония, Китай,  Австралия и Нова Зеландия през страните на Европа, до Бразилия, Уругвай и САЩ.

С балета си сътрудничат най-големите звезди – Майя Плисецкая, Патрик Дюпон/Парижка опера/, Фарух Рузиматов, Диана Вишнева /Мариинский театър/ Николай Цискаридзе, Надежда Павлова, Людмила Семеняка, Светлана Захарова, Денис Матвиенко/Большой театр/, Владимир Малахов и Джулия Кент/Американски балетен театър/, Тамие Кусакари/Япония/ и много други.

Спектаклите, поставени от Имперския руски балет, са в „Златния фонд” на световното балетно изкуство.

Билетите са вече в продажба в мрежата на EVENTIM.BG

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]