Пролетна “Танцова работилница” 2015

1
54

tancova rabotilnica 2015„Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се провежда в България в продължение на една седмица, по време на пролетната ваканция на учениците (6 април – 12 април 2015 г. в залите на Dance Station, София, със заключителен спектакъл на 13 април). Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори – предимно от България, но и от цял свят.

В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и напреднали аматьори) посещават класове в различни танцови стилове: класически балет (стил Баланчин), модерен танц, джаз, хип-хоп, характерен танц. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ и Европа, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Освен в обучителните ателиета, всеки участник се включва и в хореографиите, поставени по време на Работилницата.

Целта на проекта е да даде на участниците възможност да се докоснат до нови танцови форми и техники, да се включат в творческия процес и да натрупат опит с международен обмен и междукултурна комуникация.

Пролетната „Танцова работилница“ завършва с голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени, известни танцови артисти.

В рамките на Работилницата се провеждат и различни танцови майсторски класове, както и публични дискусии на определени, свързани с танцовото изкуство теми, с които програмата се обогатява допълнително. Всяка година, пет или шест от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от най-известните танцови училища и компании в САЩ.

Тази година ви очакват двама нови преподаватели:

• Класически балет за напреднали – Paula B. Weber, ръководител балет в Консерваторията за музика и танц в Университета на Мисури, Канзас

• Модерен танц – Gary Abbott, основател на Deeply Rooted Dance Theater и преподавател по модерен танц в Консерваторията за музика и танц в Университета на Мисури, Канзас; преподавател в „Танцова работилница 2011“,

както и познатите ви любимци:

• Джаз – Marcus Galante, Ню Йорк
• Хип-хоп – Andrea Burr, Лос Анджелис
• Характерен танц – Петър Илиев, артистичен директор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев“
• Балет, средно ниво – Николина Карагеоргиева

От 2008 г. насам, в осемте издания на “Танцова работилница” са участвали над 700 танцьора от България, Сърбия, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 25 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като Pacific Northwest Ballet, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios, Syracuse University, Deeply Rooted Productions и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

Повече информация и регистрационен формуляр може да намерите в сайта на фондация „Танцово изкуство – Илиев“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]

1 коментар

  1. […] И нещо за забавление и усъвършенстване за младежи, които обичат да танцуват. „Танцова работилница“ е интензивна танцова програма, която се провежда в България в продължение на една седмица, по време на пролетната ваканция на учениците (6 април – 12 април 2015 г., Зала “Фестивална”, София, със заключителен спектакъл на 13 април). Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори – предимно от България, но и от цял свят. В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и напреднали аматьори) посещават класове в различни танцови стилове: класически балет (стил Баланчин), модерен танц, джаз, хип-хоп, характерен танц. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ и Европа, споделящи своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Освен в обучителните ателиета, всеки участник се включва и в хореографиите, поставени по време на Работилницата. повече прочетете на: http://bgdancer.info/2015/01/26/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%BD%… […]

Comments are closed.