За първи път танцов спектакъл на обучителна програма е с номинация за награда „Икар“

0
32

Silent-Weapon_resizeВ началото на годината можете да видите най-новия спектакъл на танцова компания Derida Dance, наречен Silent Weapon, който се радва на номинация за Икар 2015. Спектакълът се фокусира върху груповата манипулация като социално явление в негативния му аспект, което цели промяна на възприятието и поведението на хората. Създаването на пърформанса бележи приключването на едногодишната обучителна и тренинг програма Dance PORT Derida 2013/2014, финансирана от фондация „Америка за България“. В рамките на програмата вече три поредни години екипът на Derida Dance работи с млади таланти и професионални изпълнители в сферата на съвременния танц, за да подпомогне артистичното им развитие.

Silent Weapon ще бъде представен на 31-ви януари в Derida Dance Center – седмица след презентацията на друг спектакъл на компанията с богато фестивално минало, който също бе номиниран за наградата миналата година – Monocrossing. Него можете да го гледате на 24-ти януари в пространството на танцовия център.

В добавка към това на 7-ми февруари Derida Dance ще играе и танцовия пърформанс Mayday. Тази година той беше гост на двата най-големи фестивала за съвременно изпълнителско изкуство в България – МТФ ‚Варненско лято“ и One Dance Week, както и на АСТ фестивала в рамките на международната мрежа IETM.

Началният час и на трите спектакъла е 19:00 часа. Повече информация за тях, както и възможност за резервация на места получавате на уебсайта на Derida Dance Center: http://www.derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]