Дневникът на Дракула 2 – спектакъл на балет Арабеск

0
33

balet arabeskСлед две годишна пауза, нашумелият спектакъл на Балет Арабеск -„ Дневникът на Дракула 2” на хореографа Мила Искренова, се завръща на сцената на Музикалния театър в нова редакция.
Смелата интерпретация на митологичния „ принц на мрака” се базира на оригинални текстове на Милена Фучеджиева, в съчетание с музиката на Емилиян Гацов/ Елби/, сценографските решения на Нина Пашова и визията на Никола Налбантов.

В новата версия главната роля се изпълнява от Асен Наков, танцьорите на Арабеск говорят, а актрисата Биляна Пертинска танцува в един предизвикателен микс от еротика и насилие.
Оригиналната идея на хореографката е да мултиплицира образа на Дракула в танцовите интерпретации на танцьорите от Балет „Арабеск” – Ангелина Гаврилова, Андрея Андонова, Виктория Петрова, Марина Попова, Мариана Крънчева, Петя Колева, Стефка Табакова, Стефани Ханджийска, Валери Миленков, Васил Дипчиков, Ервин Есен, Стефан Вучов.

Хореографката Мила Искренова споделя:
“Опасявам се обаче, че днес живеят вече пра-пра-правнуците на Дракула, за които любовта е не толкова копнеж, колкото непостижим мираж, абстракция, недостижима реалност.
Ужасявам се от прагматизма на нашето време, който изтласка сантименталността и чувствеността в таванските помещения на затормозеното ни от материални съображения съзнание и ги превърна в евтин, циркаджийски реквизит, намазан с гланц за устни. Питам се, дали сме в състояние да избегнем закодираните в кръвта ни биологични характеристики?”

„Дневникът на Дракула – 2“ ще бъде показан на 29 януари от 19:00 часа на сцената на Музикален театър.

СПЕКТАКЪЛЪТ СЕ РЕАЛИЗИРА С ПОДКРЕПАТА НА УНИКРЕДИТ БУЛБАНК