Над 30 двойки по акробатичен рокендрол мерят сили тази събота в Пловдив

0
47

rock&rollБългарска Федерация по Акробатичен Рокендрол и Клуб по Акробатичен Рокендрол „Катерини“, канят феновете на акробатичния рокендрол на Държавното първенство за 2014, което ще се проведе тази събота в гр.Пловдив. Акробатичния Рокендрол сред най-атрактивните и сложни за изпълнение танци, съчетавайки в себе си бързина, динамика, акробатични елементи, прецизност, хореография и артистичност. Над 30 двойки от различни възрасти и класове ще се предствят в Спортната зала на Пловдивски университет /гр.Пловдив, бул.”България-срещу Езиковите гимназии/, а най-малките участници в състезанието ще са на крехката възраст 5 – 6 години. Атрактивното събитие ще започне точно в 14:00ч, а входът е свободен.

Акробатичният рокендрол е един от най-сложните и трудни за изпълнение танцови спортове в света. Състезателите готвят своите хореографии с месеци и имат само 90 секунди, в които да дадат най-доброто от себе си. По-високите класове използват сложни акробатични елементи, които допълнително усложняват танца и го правят още по-зрелищен за зрителите. Тази събота /18 октомври/ в Пловдив, своите умения ще демонстрират най-добрите български двойки от всички възрасти в класовете: „Соло”, „Мини Деца”, „Деца”, „Юноши”, „C”, „B”, „Формации”. Победителите ще носят титлата Републикански Шампиони за 2014.

По време на турнира, запърви път у нас ще има и демонстрация на български състезатели по Boogie Woogie.

[notification type="notification_info" ]

За Българската Федерация по Акробатичен Рокендрол:

Българска Федерация Акробатичен Рокендрол (БФАРР) е създадена като юридическо лице през 1991 г. През 1992 г. е приета за пълноправен член на Световната Рокендрол Конфедерация (WRRC). През 1995 г. е официалната й легитимация пред Министерство на младежта и спорта на Република България. Тя е единствената организация, която се занимава активно с развитието и популяризирането на Акробатичния Рокендрол и Буги Вуги танца в България. 

[/notification]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]