Балет на лед ще гостува и в Бургас

0
49

balet-na-ledЗа първи път в историята на Бургас ще бъде замразена сцената на Операта. Продуцентска компаниа АРТ БГ, със съдействието на Община Бургас, ще представят там уникалния руски балет на лед  на Санкт Петербург, който ще се играе на  20 и 21 ноември, от 20:00 ч.

Потайностите на Санктпетербургската школа ще разкрият пред нас една вълнуваща продукция, част от вековната руска култура – балетът на лед. Сцената в Държавна опера Бургас за първи път ще бъде замразена и ще се превърне в ледена пързалка. Това е прецедент в историята на шоубизнеса в България.  Едновременно с това ще бъде сцена за обичани по цял свят балетни произведения от Чайковски: „Лешникотрошачката“, както и „Пепеляшка“ по Прокофиев.

В състава на Държавния  балет  на лед  на Санкт Петербург са европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, които обучават 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.

Едва тази година за първи път ще бъдат на българска сцена, за да завладеят и последното незавладяно кътче в Европа. Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка насред градския шум.

Балетът на лед ще гостува с цели 2 невероятни представления в Бургас.

„Лешникотрощачката“ – 20 и „Пепеляшка“ – 21 ноември, ще станат част от културния живот на Бургас в Държавната Опера на Бургас, от 20:00 часа.

От днес – 07.10.2014  можете да закупите първите 100 билета на промоционални цени, с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 30 до 60 лева и ВИП 90.

Можете да ги закупите на касата на Държавна Опера Бургас, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ в магазини Пикадили, магазини Техноматкет и онлайн в системата на Eventim.bg.

Източник: burgasinfo.com

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]