Monstribe спечели голямата награда на хип-хоп фестивал Groove Masters

0
75

Monstribe
Monstribe /1-во място/

След оспорвани квалификации между 13 отбора българската група Monstribe спечели голямата награда на първия международен хип-хоп фестивал Groove Masters 2014, който се проведе между 26 и 28 септември в Стара Загора.

Наградата е в размер на 1000 евро, което е един от най-големите наградни фондове, връчвани за подобен род състезания в България. На финала Monstribe победиха гръцкия отбор Mad Squad след 15-минутен батъл в Общинска спортна зала “Иван Вазов”. Третото място също остана в български отбор – Flava House, които заедно с първите два отбора получиха и плакети плакети на Groove Masters 2014, изработени от партньорите на фестивала “Пачов” ООД.

Mad Squad /2-ро място/
Mad Squad /2-ро място/

В хип-хоп надпреварата се включиха групи и участници от България, Русия, Гърция, Сърбия и Т урция, а съдии на битките между отборите бяха едни от най-добрите хип-хоп танцьори в Европа – B-Boy Mad Nico, Throwdown Rockers, Швеция, B-Boy Robin от руския отбор Top 9 Crew, B-Boy Luka от Recognize Crew в Белград, B-Boy Jam Rock от Варна и българинът B-Boy Slav, който танцува в руския тийм Fresh Young.

Организатори на фестивала са AFTH CREW, Oбщина Стара Загора, Туристически информационен център.

Flava house /3-то място/
Flava house /3-то място/

За музиката на сцената и на съпътстващите партита ще се погрижаха DJ Woo D от Словения, DJ Goce от Македония и DJ Skill и DJ Not Eazy от България. В рамките на фестивала бъше открита и изложба на плакати от хип-хоп събития в България от последните 13 години.

фото: Lavina X.Star.ska

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]