Атанас Месечков: Ще развием танцов отбор за участие във фестивали в България и чужбина

1
69

Атанас Месечков: Позволете танцът да бъде вашият пулс, ритъм, въздух…

BG Dancer: Здравей, Наско, как беше лятото за теб? Отпочина ли, или беше активна почивка?

личен архив
личен архив

Наско: За поредна година лятото ми бе много интензивно и може да се каже, че преобладаваше активната почивка. Не изневерих на себе си и този път и обиколих доста места. Всяка година на тръгване към нашето Черноморие се отбивам поне за една седмица в град Стара Загора. Там имам много приятели и времето, което прекарвам, винаги е незабравимо. След това се пуснах към Бургас и Лозенец за малко уединение и оттук нататък започна купонът в Слънчев бряг.  Не искам да пропускам, че всяка година прекарвам поне седмица и половина в корортен комплекс Равда заради невероятния почти дествен спортен плаж на НСА. По-интересното това лято е, че присъствах и на страхотната лятна сватба на Нели Атанасова и Сано. Всеки ден на релакс обаче има и своя край. Средата на месец август имахме спортен танцов лагер с прекрасните ни деца на спортен клуб „Ес Тийм София” с ръководители: Сашо Попов, Ирена Попова и в латиното моя милост. А сега е време за работа и нови предизвикателства.

BG Dancer: Разбрахме, че ще правиш ново видео?

Наско: Да, в момента сме в проект на ново танцово видео. За него отговаря, като организатор и ПР,  Мика Стоичкова. Всичко е в процес на работа по този проект и дали ще се състои зависи изцяло от Мика. Проектът за мен е предизвикателство, защото е стрийт стил, но смятам, че за един танцьор няма пречки в танцово отношение. Както феновете, така и аз тръпнем в очакване това да се случи.

BG Dancer: Как започваш новия танцов сезон? И какво да очакваме от теб?

casting
Dance Station

Наско: Новият танцов сезон започва с откриването на школата Dance Station и участието ми в нея като главен хореограф и разбира се, един от преподавателите там. Радвам се, че имам възможността да съм част от един нов продукт за България, даващ развитие на младите таланти. В тази линия искам да кажа, че заедно с Dance Station ще развием танцов отбор, който ще има възможността да представлява нас и школата на фестивали в цялата страна и извън пределите на България. Кастингът за всички желаещи е на 13.09.2014 г от 10.00 часа в Paradise Center София. Като край ще загатна, че за мен танцовият сезон ще започне малко след септември поради влизането ми в друг мащебен проект, за който не мога да издам повече информация, но скоро всички мои приятели и поддръжници ще разберат за него.

Dance Station
Dance Station

BG Dancer: Какви са очакванията ти за отбора на Dance Station?

Отборът ще се занимава с обучение в различни стилове танци, като основна цел е изготвянето на атрактивни танцови шоу-програми. Съвместно с реализирането на дадените хореографии всеки един от участниците ще мине през основните стъпки на спортните танци и основните танцови техники за овладяване на собственото тяло в танца. Това ще е отборът, на който ще залагаме много, поради факта, че ще представлява мен и Dance Station на големи танцови форуми и фестивали в страната и извън пределите й!

BG Dancer: Миналата година сбъдна своя мечта със спектакъла „Любовни сезони“. За какво мечтаеш сега?

личен архив
личен архив

Наско: Определено една от мечтите ми се сбъдна с авторския спектакъл „Любовни сезони”. Оттук насетне, като всеки млад човек, мечтите ми са много и една от тях е продължаването и развиването на този спектакъл. Имам една мечта на път към реализацията й. Това е ние, младите надежди и спортисти, да се съберем и да направим един достоен танцов тийм както нашите колеги от Колумбия BNF. Смятам, че преспокойно можем да постигнем много в тази сфера и в момента заедно с Ана Дончева, Деан Стефанов, Ралица и Ели Мерджанови сме се запътили мисловно към този процес и се надявам да го доведем до готов продукт съвсем скоро. И новите лица на тази компания за тази част на света да сме ние!

BG Dancer: Какво ще кажеш на всички онези, заразени от танците, както и на всички онези, които още не са се впуснали в света на танца?

Наско: На заразените от танците едва ли трябва да казвам много, защото според мен те вече знаят, че танцуването е очарователно и възхитително. Знаят, че пътят е труден и не по-лесен от който и да е друг. Но не позволявайте вашият танцов път да свършва. На тези, които не са се впуснали все още в танца, ще кажа: Позволете танцът да бъде вашият пулс, ритъм, въздух… Да бъде изражението на времето и движение на щастието, радостта, тъгата и гнева. Тогава вие ще знаете какво е танцът и това да го пресъздадем. Обичам ви.

[notification type="notification_info" ]

Dance Station е уникален танцов център с качествена и разнообразна танцова програма и блестящ треньорски екип, който отваря врати с инициативата Paradise Dance Week. Dance Station е институцията, която ще превърне танцовото изкуство и обучение в България в еквивалент за качество и професионализъм в международен план.

[/notification]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]

1 коментар

Comments are closed.