Корейската гала на ONE DANCE WEEK завършва със спектакъл на Джи Хий Лий

0
30

zakrivane na festiwalaСпектакълът СЛЯП на Move Pocket Dance Company и Джи Хий Лий е последният от корейската програма в рамките на фестивала за съвременен танц в Пловдив. На 5 септември, в 21:30 часа, в Дом на културата „Борис Христов“ публиката ще присъства на един необикновен танцов пърформънс.

СЛЯП е елегантен разказ за нищетата на човешкото същество, неспособно да живее в споделеност и доверие към другия. Спектакълът се занимава с вътрешния свят на самотния човек, който се чувства безпомощен и уязвим в социалната реалност, която обитава .Тренираните тела на изпълнителите с особена лекота сменят стилове и маниер на танцуване. Съвременни техники, минималистични движения, неочаквано преместване в пространството в амбианса на силно въздействаща музикална и светлинна среда се редуват с успокоението на класическата музика на Росини, на която изпълнителите демонстрират невероятната си класическа балетна подготовка. Взаимодействието между танцьорите се разгръща с лекота и чувство за хумор. Основният изпълнител в своята черна тюлена пола напомня иронична съвременна реплика на „черния лебед“.

СЛЯП ще ви усмихне, но и натъжи, ще ви накара да погледнете в себе си, но и да се видите отстрани, да се развълнувате, но и да изпитате покой. Накратко, поканата е за преживяване, не за представление.
Очакваме ви на 5 септември в Дома на културата.

Билети за спектакъла можете да закупите от офисите на Eventim.

Корейските спектакли в програмата на ONE DANCE WEEK се осъществяват с подкрепата на Lidl Bulgaria.

ONE DANCE WEEK е фестивал за съвременен танц и пърформънс, който тази година ще се проведе в Пловдив от 28 август до 6 септември. Той стартира през 2008 г. и ежегодно представя спектакли от Европа, Азия и Америка, които представят различни тенденции и течения в съвременния танц.

Събитието се организира от независимата платформа за културни събития ЕДНО в партньорство с Фондация Америка за България и Община Пловдив. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DESIGN WEEK.

ONE DANCE WEEK e част от събитията в подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

 

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]