Над 250 двойки от цял свят ще участват в 29-я международен турнир по спортни танци „Купа Бургас“

0
60

kupa BurgasНад 250 състезателни двойки от България, Германия, Русия, Сърбия,Чехия, Унгария, Гърция, Франция, Украйна, Испания, Дания, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова, Южна Корея, САЩ ще вземат участия в 29-тото издание на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“ 2014. Той ще се проведе на 30 и 31 август/събота и неделя/ в зала „Младост“.

В събота ще бъде официалната церемония по откриване на състезанието от 19:30 часа. А церемонията по награждаването е от 22:00 часа в неделя.

Основни организатори на спортния форум са Община Бургас, БФСТ и КСТ “Бургас 1975“.

Сред най-атрактивните и успели двойки, които ще вземат участие в турнира са Юри Симачов и Анастасия Клокотова, 6-ти в световната ранглиста и Ерик Теста и Федерико Брецо.

Домакините от КСТ „Бургас 1975“ ще се представят в турнира с 27 танцови тандема.

Елитният турнир ще се проведе по традиция, под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

Продажбата на билети ще се състои в двата дни на състезанието на касите пред зала „Младост“. За хора с увреждания, пенсионери и деца до 6 години, входът е свободен.

За първи път в рамките на двата състезателни дни ще се поведе и турнирът „Rising stars“. Състезанието е за изгряващи звезди по латиноамерикански и стандарти танци, като в него могат да участват двойки скоро влезли в групата над 19 години.

С подобен ранг и отново за първи път в рамките на състезанието ще се проведе и Международен турнир на групите над 21 години.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]