Страхотно изпълнение на кизомба фюжън (видео)

0
155

1483382_708302609214695_503348328_nИзбрахме това видео, за да ви покажем една интерпретация на кизомба на по-специфична песен.

„Музиката е чудесно произведение на изкуството, толкова лека и чувствена, но в същото време с много акценти и раздвижваща. Този проект беше огромно предизвикателство за нас, да създадем цяло кизомба видео, придържайки се към музикалността и изразяване на емоциите. Ние направихме всичко по силите си“ – споделят артистите. Ние смятаме, че се справиха чудесно и показаха ритмичност, музикалност и техника.

Kaem и Marine са двама млади танцьори, които живеят и преподават кизомба fusion в Париж. Той е родом от Тунис и е на 23 години, тя е на 21 и заедно преподават кизомба от около 2 години. Kaem, започва да танцува още на 14, като започва с хип-хоп. На 17 вече навлиза в латино танците и се запознавам с ритмичната салса, след което ламбазук, модерни танци и накрая намира себе си в кизомбата.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]

[youtube youtubeurl="O_8VHwmGp3U" ][/youtube]

[notification type="notification_info" ]Кизомба е един от най-популярните танцувални и музикални жанрове, създадени в Ангола. Музиката е комбинация от лиричен Зук (идващ от Португалия) смесен с африкански ритми. Кизомба възниква в края на 80-те и началото на 90-те години и е комбинация от Семба, (предшественик на Самба) и Зук стил музика. Води началото си от Френските колонии на Карибските острови и е изключително популярна и в Португалия. Кизомбата е още един танц от социални танцови стилове, идващи от Карибските острови заедно със салса, меренге, бачата, ча-ча. Танцът се изпълнява по двойки с бавните и леки движения, пресъздава романтичната емоция, в която музиката ни въвлича чрез нежното си звучене, като в танца ясно се виждат и елементи от танго.

[/notification]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]