Публиката загрява за концертите на Буена Виста Соушъл Клъб с латино партита

0
53

ilianБроени дни остават до концертите на най-обичания кубински оркестър – „Buena Vista Social Club“. Публиката им вече загрява за голямото шоу. В клубове и латино заведения танцуват в ритъма на незабравимите хитове на легендарните кубинци.

В Пловдив дори любителите на горещите ритми излязоха на открито, за да направят танцов флаш-моб на едно от емблематичните за града места – римския стадион до Джумаята. Десетки младежи от салса клубовете се събраха и направиха атрактивен спектакъл на пловдивчани. „Нямаме търпение за концерта, казват салса танцьорите. Отдавна чакаме да ги видим и тук, в Пловдив и най-после мечтата ни да се радваме на тяхната прекрасна музика се сбъдва“.

IMG_7172-flashm-4Шестнадесетте музиканти от Буена Виста Соушъл Клъб ще пеят на Античния театър в Пловдив на 1 юли. Ден преди това – на 30 юни, те ще запалят със страстните си ритми столичани в зала 1 на НДК. Както е известно, концертите на „Буена Виста Соушъл Клъб“ са част от световното им прощално турне. Митичната група реши да прекрати своето съществуване след 16 години, изпълнени с интензивни турнета, хиляди разпродадени концерти в четири континента и много любов от страна на публиката.

На живо тук ще могат да бъдат гледани петимата останали живи от основателите на митичната група – Омара Портуондо, Елиадес Очоа, Журайро Мирабел, Барбарито Торес, Хесус Рамос, както и още осем по-млади музиканти – виртуози. На концертите в България ще е целият състав на формацията, която е подготвила в двучасовия си сет лист най-емблематичните  и горещи кубински хитове в ритъма на мамбо, салса и ча-ча-ча.

Captura-de-pantalla-2014-03-18-a-las-14.49.49Музиката на „Буена Виста Соушъл Клъб“ покорява слушателите и печели любовта им с топлина и емоция, това е музика за душата, за танци и любов.  Музика, в която светът буквално е влюбен заради автентичните и екзотични латино ритми от златните кубински години.

Организотерите на концертите от „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн актс“ пуснаха допълнителни количество билети за двата концерта. Те могат да се купят от мрежата на Ивентим и на касите на НДК.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]