Балет на лед ще гостува и на Велико Търново

0
64

balet na led

За първи път в историята на Велико Търново замразяват ДКС „Васил Левски“, за да представят на българската публика неповторимия Балет на лед на Санкт Петербург – 26 ноември, от 19:00часа. Този проект е част от културната програма на град Велико Търново за кандидат за Европейска столица на културата 2019.

Сцената за първи път ще бъде замразена и ще се превърне в ледена пързалка. Едновременно с това ще бъде сцена за обичани по цял свят балетни произведения от Чайковски: „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“, „Лешникотрошачката“, както и „Пепеляшка“ и „Ромео и Жулиета“ по Прокопиев.

В Балета на лед на Санкт Петербург участват европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“ заради многобройните им победи на състезания.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Лео Корхин.

Балетът на лед на Санкт Петербург гостува за първи път в България.

Организаторите разкриха още, че е възможно на сцената в Търново да видим Максим Ставийски и Албена Денкова.

От понеделник, 9 юни, билетите за спектакъла ще са пуснати в продажба. Първите 300 билета ще са промоционална цена, с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 20 до 50 лева и ВИП – 60 лв.

Пропуските може да закупите от Туристическия информационен център Велико Търново и онлайн в системата на Evintim.bg.

 

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]