Втори международен Софийски танго фестивал

0
36

sofia tango festivalНа 23 май – 25 май 2014г. в София ще се проведе втория международен Софийски танго фестивал.

Българските тангери и тангероси ще посрещнат гости от Аржентина, Италия, Румъния, Сърбия, Гърция, Германия, Турция, Македония и др. в Парк-хотел Москва. Танго фестивалите са популярна и обичана форма на забавление за съвременните танго танцьори. Фестивалите на аржентинското танго събират танцьори-любители от цял свят. Те траят няколко дни, през които се провеждат уроци с известни танго учители, а вечерите се организират гранд-милонги, на които се танцува до сутринта.

Програмата на Софийския танго фестивал тази година включва 26 часа милонги (танго партита) под съпровода на чуждестранни и домашни ди-джейове и 14 семинара с отлични танго преподаватели.

Специални гости на фестивала ще бъдат шампионът в категорията милонга на градския шампионат в Буенос Айрес през 2007г. Алехандро Ермида и партьорката му Найла Вака, (Аржентина), европейските шампиони по аржентинско танго през 2011г. Габриел Марино и Ели Карадимоу (Аржентина/Гърция), както и Моника Пара (Аржентина) – ръководител на академия за аржентинско танго в Буенос Айрес и член на журито на градското и световното първенство в Буенос Айрес в категорията „танго салон”.

През всичките три дни на фестивала ще се провеждат уроци по аржентинско танго за начинаещи и напреднали с нашите гости преподаватели. Танцьорите ще бъдат забавлявани от месни и международни танго диджейове, сред които и легендарния диджей Пунто Бранка (Аржентина). По време на милонгите, маестросите ще изнесат шоута. В почивките от интензивните танци, чуждестранните участници на фестивала ще имат възможност да разгледат забележителностите на София.

Заповядайте да споделите своите танго емоции с танцьори от цяла Европа!

Повече информация за събитието ще намерите на страницата на  Sofia Tango Festival.

Вторият международен фестивал на аржентинското танго „Софийски танго фестивал” организиран от асоциация „България Танго” се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Организаторите на фестивала от асоциация „България Танго” благодарят за любезната подкрепа на посолството на Аржентина в България, и на културно-информационния център на град София.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]