„Огледало на времето“ – съвместен проект на Балет „Арабеск” и „Креди Арте” ООД

0
45

ogledalo na vremetoНа 10 април от 19:00 часа в Музикален театър ще бъде представен спектакълът „Огледало на времето“ – копродукция на Балет „Арабеск” и „Креди Арте” ООД, обединяващ усилията на талантливите творци в лицето на Петя Диманова като композитор, Асен Наков – хореограф, Димитър Димитров – сценограф и Димитър Кабаков – драматург.

В тъмната стая на светлото ни настояще, изпълнено с безкрайно много светлина по улиците, домовете и градовете ни и безкрайно много мрак в самотните ни и изгубени души се блъскат сенките на ужасените ни спомени.
Азбучната истина, че във всеки от нас живеят Светлото и Тъмното начало, се изгубва все повече в лабиринтите на объркания ни живот и когато застанем сами, голи и уж истински пред Голямото огледало не можем да познаем образа, който виждаме в гладката повърхност.

Уж сме добри, уж познаваме мислите си, уж се опитваме да подредим дните си, а всъщност зад озъбените образи, които мимолетно пробягват през сенките прозират не толкова положителни черти. Изведнъж усещаме, че хората с които сме били и с които вече сме се разделили, нахлуват неканени в сънищата ни, търсят своя реванш, отстояват своята истина, разкриват кривият ни образ в гладкото на пръв поглед огледало, повтарят отново и отново ситуации и моменти, за които сме сигурни, че отдавна са отминали и сме забравили.

[notification type="notification_info" ]Огледалото е коварна работа. Уж само отразява, уж е мълчаливо и пасивно, а всъщност непрекъснато ни дебне в очакване. Докато дойде момента, в който разтваря вратите си и ни поглъща.
И какво може да ни се случи ТАМ?
Дебнат ни Тъмни и Светли Богове и пространства.
Дебне ни собствената ни Душа, в очакване да я разпознаем, приемем, да я обичаме.
Имаме ли смелостта да направим важните крачки към истинската си същност, да застанем голи и беззащитни пред всички свои демони и да се преборим с тях
За да се впишем в света около нас и да продължим напред.
Независимо от раните, загубите, проблемите.
Просто, защото все още ни има.[/notification]

Музика – Петя Диманова
Хореография – Асен Наков
Сценография и костюми – Димитър Димитров
Драматург – Димитър Кабаков

Участват – Александра Савова, Виктория Петрова, Марина Попова, Петя Колева, Стефка Табакова, Васил Дипчиков, Иван Маринов, Стефан Вучов, Филип Миланов

Спектакълът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]