Годишен концерт на Националното училище за танцово изкуство

0
59

NUTIНационалното училище за танцово изкуство (НУТИ) ви кани на годишния си концерт, който ще се проведе на 8 април 2014 г. (вторник) от 19.00 часа на сцената на Софийска опера и балет.

В спектакъла ще вземат участие ученици от трите  специалности на НУТИ – „Класически танц”, „Български танц” и „Модерен танц”. Възпитаниците на единственото по рода си от такъв мащаб специализирано училище  за танцово изкуство на Балканите ще изпълнят откъси от балетите „Дон Кихот”, „Спящата красавица”, „Шопениана” и др.

За първи път солото на Амур от второ действие на балета „Дон Кихот” ще бъде изиграно от малко дете – ученичка в 6-ти клас. Това е технически сложна вариация, която по правило се изпълнява винаги от професионална класическа балерина. В сферата на българския фолклорен танц ще бъдат представени различни танцови платна от българската съкровищница и традиция.

* * *

От началото на този месец започнаха и консултациите за приемните и приравнителни изпити в НУТИ. Поради големия брой деца, които желаят да кандидатстват, училището гарантира, че ще отвори и още един ден за записвания в графика.  Датите за редовен прием и приравнителни изпити са 28 и 29 юни 2014 г.

За повече информация посетете сайта на НУТИ: www.nutibg.com

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]