Нощ на ансамблите през май в НДК

0
99

nosht na ansambliteТрите най-големи български фолклорни състава – емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство – ансамбъл “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” ще стъпят на една сцена в една единствена нощ – 11 май, за да премерят сили в НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ в зала 1 на НДК. Събитието по откриване на тазгодишното издание на Салон на Изкуствата се организира от АРТИШОК и НДК, и е единствено по рода си събирайки най-добрите на едно място, под съпровод и в ритъма на истинска българска, фолклорна музика.

Билети за НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ са пуснати в продажба от днес /28 март/ на цена от 8 до 20 лв. Могат да бъдат закупени ексклузивно в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, книжен център Гринуич.

В НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ всеки от трите ансамбъла ще представи своя програма, а на финала публиката ще се наслади на трите състава заедно в едно общо хоро – надиграване. На сцената ще стъпят повече от 150 души – танцьори, певци и музиканти. Участниците ще сменят най-различни костюми от всички фолклорни области на България. Това е първото събиране на трите ансамбъла в един спектакъл за “последните сто години”, сподели с усмивка проф.Елена Кутева – директор на ансамбъл “Филип Кутев”. НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ ще се случи в навечерието на 60 годишния юбилей на ансамбъл “Пирин” и 40 годишния на ансамбъл “Тракия”.

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]