Анжела Медзикян: Нищо не ми дава това, което ми дават танците

0
382

Анжела Медзикян е един слънчев и много положителен човек. Тя е личност, която винаги намира позитивизъм във всяко нещо. Освен, че винаги е лъчезарна, тя е пленена от магията на латино танците и културата. Прочетете от самата нея коя е и какво за нея са танците.

anji_joroBG Dancer: Здравей Анжи, ще ни разкажеш ли коя е Анжела Медзикян?

Анжи: Не. То не може да се разкаже. Това е феномен, който трябва да се преживее. (смее се)

BG Dancer: Откога датира любовта ти към салсата? С какво те грабна тя?

Анжи: Любовта ми към салсата навърши 10 години – вярна, страстна, емоционална, отдадена и най-вече споделена! (смее се) Винаги съм обичала латино културата, испанския, латино визията…салсата беше чудесно допълнение, което да придаде завършеност на моята латино душа. ! (смее се) Вдъхнови ме, събуди ме, даде ми възможност да изразявам себе си, да Бъда чрез нея.

320936_10152397200740066_1034227791_nBG Dancer: Това, че си завършила испанска филология, дава ли предимство в избора на музиката, която слушаш?

Анжи: Всичко е до настроение. :) Разбира се, песните на испански преобладават в музиката, която слушам, но това е защото съм латино пристрастена, а и на испански всичко звучи много по-добре. И все пак…музиката, която слушам, зависи от емоциите, които ме владеят в дадения момент. :)

BG Dancer: Салса или бачата/кизомба повече ти допада? Кой е твоят танц?

Анжи: За различните стилове има различна музика, съответното настроение и в идеалния случай и точния партньор. Избирането на едно нещо е далеч от природата ми, предпочитам от всичко по малко. Важно е да има разнообразие. Ако много държите да избирам, ще кажа, че кюбанът е моята страст – музиката, ритъмът, усещанията…народен танц за душата и безспорна радост за тялото.

BG Dancer: На какви хора преподаваш в школата, какви хора идват при теб, в школата?

Анжи: Различни. (смее се) Всеки си има своите грижи, своите мисли, своя свят…Но когато започнат да танцуват, стават едно цяло. И без да преувеличавам ще кажа, че всички хора са хубави. Когато дойдат, в началото са затворени, отдръпнати, дори намръщени…но след известно време танци се връщат към себе си и към естественото си поведение. И тогава виждаш, че човекът в естественото си състояние е щастлив. (смее се) Много щастлив. Само че ние упорито си пречим в ежедневието да бъдем естествени. (смее се)

409765_10152397200745066_1740723502_nBG Dancer: Излизала си на сцена, както в двойка, така и в отбор. Какво е усещането на сцената и тръпката?

Анжи: Да. Сцената е много вълнуващо място. Емоцията е несравнима. Подкрепям изцяло шоу изпълненията и танцовото творчество, но не харесвам салса състезанията и въобще състезанията като идея в танца. Те са несъвместими. Танцът е любов, която е прекрасно да бъде споделяна, а не измервана и оценявана, там няма конкуренция, защото мястото за изява и споделеност е неограничено.

BG Dancer: Танцуваш повече от 10 години. Имаш опит от предишни школи като ученик, а по-късно и като преподавател. Какво можеш да ни разкажеш за салса обществото?

Анжи: Салса обществото си е едно чудесно общество с всичките му странности – приятни и не до там приятни. Заедно сме и в делници, и по празници, и в радост, и в мъка, заедно сме, когато се харесваме, и дори, когато не се харесваме, и въпреки всичко, когато сме в тази среда се чувстваме уютно, сякаш сме си у дома. Има нещо чаровно в това. Хората в салсата са добри. Човек не може да е лош, докато танцува.

206737_10150532489105066_6076007_nBG Dancer: Какво те впечатлява у един танцьор и кои са онези танцьори на които се възхищаваш от малка?

Анжи: Впечатляват ме танцьорите, които са впечатляващи като хора. Не е впечатляващо колко фигури знаеш и колко добре изглеждаш, впечатляващо е какво е отношението ти към партньора, докато танцувате, и до колко можеш да отпуснеш себе си и да се разгърнеш в танца.

BG Dancer: Ако този, който прочете интервюто не танцува салса, какво би му/й казала за салсата?

Анжи: Да опита. (смее се) Но да знае, че веднъж докосне ли се до магията на салсата, ще е в плен за цял живот. Това си заслужава, не се притеснявайте. (смее се) Има много начини да се чувстваме добре, да живеем здравословно, да имаме социален живот…така е. Но има един начин, който може да ни даде всичко това накуп и да ни помогне да преоткрием себе си и да бъдем – Танцът. И знаете ли защо това е най-хубавото изкуство – защото е споделено, защото е сътворено от двама.

фото: Angela Medzikian
фото: Angela Medzikian

BG Dancer: Освен танците, с какво друго се занимаваш и ти доставя такова удоволствие като при танците?

Анжи: Нищо не ми дава това, което танците ми дават. Но обичам да пиша, от скоро съм и любител фотограф. Занимавам се най-вече с испанския, който също си остава моя вечна страст. Но танците…те могат да ми дадат всичко.

BG Dancer: И тази година си част от екипа на 10 издание на Dance Fanta Festival. Ще ни издадеш ли някои тайни, гости, уроци? Какво ново да очакваме?

Анжи: Тази година ще имаме удоволствието да присъстваме на един изключителен фестивал и като юбилейно издание Fanta Dance Festival ще си заслужава да се преживее – очакват ви много изненади и уроци на световно ниво. Гостите, които вече са потвърдили участието си са – Afro Latin Dance Company, Johnny Vazquez, Chiquito & Dominican Power, BNF, Franklin Diaz и още много други!

BG Dancer: И последно за какво мечтаеш в танците?

Анжи: За споделеност. (усмивка)

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]