Световните шампиони Andrea и Silvia: В България ще донесем забавление, енергия и много, ама много бачата

0
71
Khalid Jalli

Световните шампиони Андреа и Силвия: В България ще донесем забавление, енергия и много, ама много бачата

[notification type="notification_info" ]

578121_10152067942940915_420776588_nСветовните шампиони в дивизия „бачата кабаре“ за 2013 г., Андреа и Силвия (Andrea Bosonotto & Silvia Accossato), идват у нас по покана на организаторите на Fanta Dance Festival. Андреа и Силвия се срещат през 2008 година и до 2010 година танцуват заедно с групата „Latingrooves Dancers”. След това решават да обединят таланта, енергията и креативността си и създават собствена школа “Extravaganza Dance Company”. Две години по-късно създават и отбор по бачата към школата. С него печелят световното първенство по латино танци, което се провежда ежегодно в Америка. Освен с отбора, Андреа и Силвия стават и шампиони по бачата като двойка. Миналата година печелят състезанието в категория „бачата кабаре“. И двамата имат солидна подготовка в класически и съвременен балет, но страстните латино ритми ги завладяват и от 2006 насам се отдават на латино танците и карибските ритми.[/notification]

BG Dancer: Здравейте, това е вашето първо идване в България. Как се чувствате?

Andrea & Silvia: Здравейте! Да, това ни е първото идване  в България и сме много щастливи да бъдем част от Fanta Dance Festival, за който вече сме чували много хубави неща. Радваме се, че ще вземем участие точно в десетото му юбилейно издание.

Ricardo Teller
Ricardo Teller

BG Dancer: Миналата година станахте шампиони в дивизия „бачата кабаре“ на престижното World Latin Dance Cup в Америка. Как се чувствате, след като за втора поредна година печелите първо място на състезанието?

Andrea & Silvia: Тази година беше една неописуема емоция, може би  много по-силна от миналата година, защото трябваше да защитим титлата си. Стигнахме до финала с огромна отговорност, но след като се качиш на сцената, всички притеснения изчезват!

BG Dancer: По-трудно ли беше в тази дивизия?  

Andrea & Silvia: Нивото на танцьорите, които участват в World Latin Dane Cup, е невероятно. Във всяка категория  всеки един състезател изразява максимално своите технически и артистични възможности.

Khalid Jalli
Khalid Jalli

BG Dancer: Разкажете ни как започнахте да танцувате? Каква е историята ви?

Andrea: Като дете винаги съм имал страст към спорта като цяло, включително и към модерните танци, които изучавам от 11-годишна възраст. Професионалната ми кариера обаче вървеше в посока футбол. Hо когато през 2003 г. се приближих до света на латиноамериканските танци,  разбрах какво искам да правя, „като порасна“.

Silvia: Започнах с моите първи танцови стъпки на 3-годишна възраст. В продължение на години се бях посветила  на балета. Дипломирана съм като танцьор в престижната академия на Teatro Nuovo в Торино. През 2008 г. се запознах с Андреа и латино-американския свят.  И възползвайки се от техническите познания , които имах от балета, реших да продължа професионалната си кариера в латиното.

BG Dancer: Как се събрахте?

Andrea & Silvia: Това беше серия от съвпадения. Нали знаете, когато срещнеш точния човек на точното място, го разбираш от пръв поглед! Така се получи и с нас!

BG Dancer: С какви предизвикателства сте се сблъсквали по време на танцова си кариера?  

Andrea & Silvia: Ако можеш да се възползваш от точните възможности и да го направиш с решителност, постоянство и отдаденост, всяко предизвикателство се превръща в повод  за израстване. Научихме се се да преодоляваме трудностите с изключителна позитивност!

Khalid Jalli
Khalid Jalli

BG Dancer: Каква е мотивацията да продължавате да танцувате?

Andrea & Silvia: Там където свършват думите, започва танца … да сме на сцена, и преди всичко да танцуваме заедно. Това ни позволява да изразим себе си максимално. Обичаме да даряваме публиката с малко от това, което е нашето усещане.

BG Dancer: Пътувате постоянно през последните години?

Andrea & Silvia: Не крием факта, че пътуването всяка седмица е много уморително, но можем да кажем, че имахме невероятни преживявания, че се срещнахме с прекрасни хора и видяхме места, които никога не бяхме си представяли, че ще видим.

BG Dancer: Какво ще ни донесете и покажете в България?

Andrea & Silvia: Много сме щастливи да участваме за първи път на фестивал в България … Надяваме се чрез нашата изява да успеем да ви предадем  всички неописуеми емоции, които са в нас, докато танцуваме! И определено очакваме много забавление всички заедно, енергия и най-вече много, ама много бачата!

[notification type="notification_info" ]10-тото издание на Fanta Dance Festival ще се проведе от 8-ми до 12-ти май. Билети можете да закупите от сайта на фестивала.[/notification]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]

[youtubegallery]

[/youtubegallery]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]