Емблематични суинг танцьори на сцената на Fanta Dance Festival

0
55

slide3Двама от най-добрите суинг танцьори в глобален мащаб идват у нас за 10-то издание на Fanta Dance Festival.

Дакс Хок (Dax Hock) е един от най-емблематичните суинг танцьори на днешното време. Роден в Америка, той е иноватор и един от „виновниците“ за възраждането на суинга в днешно време. Далс е създател на  уникален метод на обучение, който се  основава на автентична суинг музика, естествено движение на тялото и вариации, които работят с минимални усилия на тялото. Той танцува, състезава се и обучава повече от 14 години, като акцентира върху подобряването на способностите си, обучението и споделянето на суинг танци. В кариерата си е печелил всички престижни титли в своя стил – от шампион на Америка до европейски и световен шампион по Lindy Hop.

На фестивала ще ни гостува и грациозната Pamela Gaizutyte от Вилнюс – една от най-бързо изгряващите суинг танцьорки в Европа. Тя се занимава с танци още от 5-годишна възраст. Занимава се с литовски народни танци, докато намира своята страст в Lindy Hop, когато навършва 16 г. Памела е една от най-вълнуващите последователи на суинг танците през последните няколко години. Нейното творчество, личен стил и усещане за музикалност са вдъхновение. Памела с радост и удоволствие споделя знанията си и винаги се вълнува, когато пътува до нови места.

Fanta Dance Festival ще се проведе от 8-ми до 12 май. Билети и повече информация в сайта на мероприятието или в страницата във Facebook.

Видео от 6-то издание на суинг фестивал в Любляна, където Памела печели състезанието Jack & Jill

[youtube youtubeurl="c5h_0ep36fs" ][/youtube]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]