“ОГЪНЯТ НА АНАДОЛА” ще гостува във Варна, Велико Търново и София (видео)

0
133
oguniat na anadola

oguniat na anadolaНай-популярната турска трупа “Огънят на Анадола” ще гостува във Варна, Велико Търново и София на 24, 25 и 27 април 2014. “Огънят на Анадола” представя пред света не просто шоу, а културен празник, комбинирайки различни танцови дисциплини като фолклор, класически балет, модерен балет и др. Това е уникален проект, който се основава върху митологията и историята на Анадола и съдържа 3 000 танцови фигури, както и древна музика от най-различните региони на местността.

През 2002 година започва световното турне на трупата, покорило обемния маршрут от Нова Зеландия до Америка, от Сърбия до Бахреин, видяно и подобаващо оценено от 35 милиона зрители в 87 страни.
“Огънят на Анадола” остави незабравима следа в големи организации като Евровизия през 2004, Формула 1 в Бахрейн, 15-тите Азиатски Олимпийски игри в Катар, Олимпийските игри в Пекин през 2008, Туристическата изложба на Берлин ITB, Шанхай Експо 2010 и много други.

“Огънят на Анадола” е номинирано за “Гинес” като първата танцова трупа, изнесла представление в китайския парламент и първата, която е имала изява в Античния театър в Бодрум 2300 години след последния спектакъл в него.

Организатор: Дегрис Ивентс

Билети на касите на НДК и онлайн на Ивентим.

[youtube youtubeurl="RB_X4DxPo0g" ][/youtube]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]