Виктория Михова: “Танцувайте винаги със сърцето си”

0
40
личен архив

Виктория Михова: “Танцувайте винаги със сърцето си”

[notification type="notification_info" ]

личен архив
личен архив

Виктория Михова, позната в танцовите среди като Goldy, минава през солидна подготовка в художествената гимнастика, но сърцето й поема по пътя на танците. Започва самостоятелната си кариера на преподавател през 2004 г. През 2009 създава ‘VS’ DANCE, с идеята да се развива в света на танца и да развие мотивирани танцьори и хореографи около себе си.  Оттогава насам, Goldy се установява като най-добрия клубен танцьор на България, печели награда за Best Club Dancer през 2013. Участва в редица шоу спектакли. Жури е на някои състезания по хип-хоп у нас и прави късометражен филм за живота на един танцьор. През лятото на 2013 прави и първия танцов спектакъл на студиото, както и  първата фирмена зала на ‘VS’ DANCE, създадена по европейски стандарти.[/notification]

BG Dancer: Здравей Вики, след новогодишно, какво ще ни кажеш ако трябва да си направиш равносметка за постигнатото?

Вики: Здравейте. Когато си правя равносметка…винаги си казвам “Вики можеше и повече”. Постигнахме много неща през изминалата година. Осъществих две големи за мен мечти. Това е първият ни спектакъл „VS Life“ и още по-големия ни проект – нашата първа фирмена зала. Винаги така съм си я представяла и много се гордея с нея!

BG Dancer: Какво представлява фирмената ви зала, разкажи ни?

1390577_549338731806326_1450771177_nВики: Залата е много специална, защото е направена с любов, мечти и много пари /смее се/. Сега сериозно. Постарали сме се всичко да бъде на ниво и то да бъде на ново ниво. От към дизайн няма друга такава зала в България. Погрижили сме се звука да е блестящ. Локацията също е уникална – под бул.Витоша. Реално сме буквално Underground! В центъра на София, до 2 парка, които ползваме за пролетно/летни репетиции и разнообразия. Благодарение на вентилацията, която сме монтирали, дори при голям приток на хора има винаги пресен и свеж въздух. Въобще държа всичко да е обмислено, с оглед всички танцуващи и преподаващи да са щастливи, да се чувстват на място, да им е кеф да идват в залата.

1487973_593044994102366_1786290517_oBG Dancer: Виждаме, че не си спряла да танцуваш. 2014 какво е планирала за теб и студиото?

Вики: Слава на Бога все още танцувам. Миналата година имах много здравословни проблеми с колената и не само. 2014 за мен е година на вдъхновението. Планираме да избухнем с много нови проекти, екипът ми е много сплотен в момента и още по-талантлив от всякога. Ще направим не един, но два спектакъла с нашите ученици. Ще има нови лица и на клубната сцена. Ще работя с много качествени преподаватели, които между другото избирам много внимателно. Залата ще е символ на знание, професионализъм и сплотеност. Ще работя с имена като Петя Димитрова, Sandeep Sighn, AvA, Лазо, Мако, Ана Митева, Blush и още млади хореографи, с които тепърва ще се запознавате. Ще развиваме стилове като Dancehall, Waacking, House Dance, Popping, Breaking, Хип-хоп из основи, но със съвременно приложение, contemporary, Ladies  и други.

1398574_432715660162966_1834531691_oBG Dancer: Споменаваш waacking, разкажи ни за този стил и има ли развитие у нас?

Вики: Този стил и изключително модерен. Той олицетворява излъчването, женствеността и силата. В България не е толкова популярен и за това много залагам на него. Хората трябва да се осмелят да пробват. Поканила съм специално АвА да преподава Уакинг/Waacking. За мен, тя е най-добрия уакър в България, поради простата причина, че носи стила в себе си. Всички започнаха сравнително по едно и също време да разучават стила, но тя го има в себе си. Носи излъчването, носи маниера, а и на батъли винаги разцепва с този стил. Ето едно нейно видео  BG Dancer: В залата на VS Dance преподавател по друг уличен танцов Popping/Boog Style е Sandeep Singh. Какво е характерното в този стил?

1476111_568303426576523_301837399_nВики:  Не знам кое е по-интересно. Попинг-а или Sandeep, като преподавател. Попинг (popping) това е уличен танцов стил, получил своето име от характерния за него „поп”. Станал популярен, благодарение на своите зрелищни и специфични техники, създаващи илюзия на нечовешки движения на тялото.  По-интересната за мен част обаче е самият Sandeep. За мен, а и не само за мен, той е най-вещият попър в България. Това е така, защото той е учил директно от родителите на този стил. Сандийп е от Германия. Там той се е обучавал с частни уроци директно от легендите Electro Boogalos и най-вече от Skitter Rabbit и Suga Pop. Взимал е класове също от Popin Pete и Mr. Wiggles. Това са имена, за които само гледаме и въздишаме. Има досег до международната танцова сцена и култура, съдийствал е на много големи събития. Знае тайни и детайли от стила, от Groov-a, които няма как да научим от Youtube. Нашето студио е първото, в което той се съгласи да преподава и е престъпление да не се възползваме от тази възможност.

BG Dancer: Ако нещо още искаш да кажеш, а не сме те питали? 

Вики: За финал, искам да пожелая на всички да бъдат позитивни, да танцуват винаги от сърцето си, да се пазят от егото си, защото няма по-пагубно нещо за един танцьор от неговото его!

Очаквайте скоро и интервю със Sandeep Singh

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]