Ballet El National Fuerte се включват в юбилейното десето издание на Fanta Dance Festival

1
59
фото: Valentin Behringer

Eider Rúa Geraldo
Eider Rúa Geraldo

Като всеки голям проект, Ballet National El Fuerte (BNF) започва като една визия. Eider Rúa Geraldo, любител на салсата, се занимава със свирене на китара до 19-годишен, но след това променя страстта си от създаването на музика към танцуване. Мечтае да създаде танцова компания, която да разпространи изкуството из цял свят. Благодарение на неговата отдаденост, страст и постоянство, мечтата му се превръща в реалност.

През 2000 г. създава Centro de Baile El Firulete  в Колумбия. Само година след това Eider развива и танго компанията A puro Tango. Две години по-късно, след мащабно турне из Богота, Кали и Меделин, той прави пробив на международната сцена. Така през май 2004 г., El Firulete е преименувано на Ballet Nacional El Firulete и стартира първото си международно танцово шоу, което демонстрира универсалността на танцьорите в усвояването и на други ритми освен тези на тангото и салсата.

фото: Valentin Behringer
фото: Valentin Behringer

Само едно пътуване на Eider до Дубай му е достатъчно да прецени, че това е градът, в който да създаде клон на компанията. И така през 2007 година той създава първата танцова компания в Дубай, която се фокусира върху латино жанра.

Личната кариера на Eider също се развива шеметно – печели редица шампионати не само в Колумбия, но и в чужбина. Става признат лидер в танцовата общност из цял свят, получава покани за участие, за жури и гост-учител в страни като САЩ, Китай, Япония, Индия, Холандия, Германия, България и др.

Благодарение на организаторите на 10-тото издание на Fanta Dance Festival, любителите на латино танците ще имат уникалната възможност да се докоснат до изкуството на този велик творец и неговите танцьори. Балетът му, който танцува с лекота салса и танго, е известен с перфектни поддръжки, прецизност, ритмика и бързина.

Юбилейното събитие ще бъде отбелязано с куп изпълнители и артисти от цял свят в рамките на цели четири дни от 9-ти до 12-ти май. През последните няколко години фестивалът събира под един покрив латино и уличните танци. В миналогодишното издание гост-звезда беше Cyrus, любимецът на Америка от шоуто “So You Think You Can Dance”. Промо билети за фестивала на стойност 66 лева за уроци, шоу-програми и партита можете да закупите от сайта на фестивала до 15 януари.

[youtube youtubeurl="N2tHRz0ujWk" ][/youtube]

Харесай ни в [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link] [social_link type="twitter" url="https://twitter.com/BGDancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="youtube" url="http://www.youtube.com/user/BGdancers" target="on" ][/social_link] [social_link type="pinterest" url="http://www.pinterest.com/bgdancers/" target="on" ][/social_link]

1 коментар

Comments are closed.