ARTeFACT – танцов спектакъл на Derida Dance

0
46
artefakt

artefaktТанцовият спектакъл ARTeFACT ще бъде представен отново на 18-ти януари 2014 година, от 20:00 часа в Derida Dance Center, преди представянето му на 8-ми март, на сцената на швейцарския танцов фестивал TanZeiT-ZeiTanZ.

ARTeFACT е определено един от най-успешните танцови спектакли на Derida Dance.

Той е мултимедиен танцов пърформанс, фокусиран върху стремежа за формиране на нова идентичност, чрез преодоляване на социални и културни граници. Подобни процеси често съпътстват съвременния артист-номад в търсене на възможности да бъде създател, а не продукт, в глобализирания свят. Развитието на действието се осъществява, чрез интеракция между визуална среда, звук и тялото, която позволява фокусиране върху отделни етапи от действието и изграждане на собствена гледна точка.

ARTeFACT бе представен през месец юни тази година на Европейския танцов фестивал, през юни тази година. До момента български спектакъл не е участвал в престижното събитие.

На 18-ти октомври 2013 г. спектакълът ARTeFACT беше представен на фестивала “Ерата на водолея” в гр. Бургас, организиран от Про Родопи, а на 21-ви ноември 2013 г. в гр. Будапеща, в рамките на танцовия фестивал Sisi Dance Week.

Концепцията и хореографията са на Живко Желязков, а заедно с него в експерименталното изследване се впускат танцьорът Петя Мукова, визуалният артист Албена Баева и продуктивният музикант Иван Шопов, известен с псевдонимите Balkansky и Cooh.

ARTeFACT е част от кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г., като се подкрепя чрез програмата за финансиране „Варна – територия на творчество”.

Билети можете да резервирате от сайта на танцовия център: http://derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/?task=3&cid=72
Резервираните билети ще можете да заплатите най-късно до 19:50 часа на 18-ти Януари (10 мин преди представлението), от рецепцията.