Световно признатата танцьорка Джилина Карлано идва у нас на фестивал

0
139

BIG_IMG_137847558115Днес ще ви запознаем с Джилина Карлано (Jilina Carlano) световно признат танцьор, професионален инструктор, хореограф, режисьор и продуцент. През 1999 година Джилина основава собствена компания за танци Jillina’s Sahlala Dancers, която в момента се изявява в Лос Анжелис. От 2003 до 2009 е артистичен директор и главен хореограф за Bellydance Superstars – едно сензационно шоу, което е играно над 700 пъти в над 12 държави.

В момента Джилина обикаля цял свят с най-новата си продукция: Bellydance Evolution. Създадена през 2009 година, Bellydance Evolution е революционен подход към изкуството на ориенталския танц. Продукцията представлява театрален спектакъл със сюжетна линия, който много напомня на балет. Bellydance Evolution вече е представен в повече от 20 държави, включително и в Мароко по време на Mawazin фестивал, където артистите са танцували пред самата кралица.

Джилина има много силен опит в танцовото изкуство от близкия Изток, като минава през фолклор, джаз, балет и хип-хоп. Разнородните познания за танца й помагат да създаде колоритен, цветен и характерен микс в репертоара си.

Преподавателката печели няколко награди от International Academy of Middle Eastern Dance и Giza Academy, включително и в категориите „най-добър модерен египетски танцьор“, „най-добра танцува компания“ и „танцьор на годината“. Джилина е участвала в различни телевизионни програми, включително и в “Dancing With The Stars” & “Tsukiri” едно от най-ппулярните шоу програми в Япония.

Най-хубавото е, че любителите на ориенталските ритми имат възможността да се докоснат до богатия опит на този невероятен талант по време на 2-то издание на международния фестивал LaYali. По покана на Евелина Папазова – арт директор на фестивала, Джилина е сред гост-преподавателите и се очаква да изнесе няколко урока и шоута. Следете страницата на събитието за повече информация. Вижте пленителното й изпълнение и изолациите, които ни оставиха безмълвни.

[youtube youtubeurl="iLeipzCbIRY" ][/youtube]

харесайте страницата ни във [social_link type="facebook" url="http://facebook.com/bgdancer.info" target="on" ][/social_link]