Музика, визия и танц от ново поколение: Beyonce в “MINE” (видео)

0
37

mineТанцьор, отхвърлен от So You Think You Can Dance, е хореограф в най-доброто видео в новия албум на Beyonce

[dropcap]С[/dropcap]оциалните мрежи в САЩ и на много други места по света полудяват в петък, 13-ти декември. Ключовите думи и хаштаговете не са „лош късмет“ или „суеверие“, а #beyonce. Без абсолютно никакво предупреждение и без долар, похарчен за рекламна кампания, изпълнителката пуска в iTunes цял албум с 14 нови песни и 17 видео клипа. За първите три часа от появата му се продават 80 000 броя. До края на деня в петък бройката достига 350 000. Нови 120 000 се продават в събота. И нормално, това става най-добре продаваният албум за 2013 година. BG Dancer го изгледа и изслуша и затова добавяме – заслужено!

Песента, която ни направи най-силно впечатление при първо гледане, безспорно е колаборацията на Beyonce с рапъра Drake – „Mine”. Освен гениален от музикална гледна точка, сингълът впечатлява изключително силно с визия и хореография.

Режисьор на клипа е белгиецът Pierre Debusschere. Известен повече като фотограф, той внася в “MINE” цяла серия от гениални визуални решения, които няма как да не определим като изкуство от ново поколение. Debusschere казва за себе си, че най-трудното нещо, което му се е налагало да направи, е да говори с хората. Не знаем дали това е било проблем при заснемането на клипа, но резултатът е повече от впечатляващ.

photo: glee.wikia.com
photo: glee.wikia.com

За силното въздействие на клипа на равни начала с музиката и режисьорските решения допринася и танцът. Комбинация между нежен балет и интензивен хип-хоп, хореографията във видеото е дело на Anthony Burrel. Най-запалените фенове на танцовия формат So you think you can dance може би си спомянт Anthony – той участва в седмия сезон на предаването и въпреки че получава изключително висока оценка от журито, не успява да влезе в ТОП 20 на най-добрите американски танцьори. Трудно е да се прецени кой губи от това решение – след предаването Anthony работи с Кети Пери, участва за кратко в музикалния сериал Glee, танцува за Beyonce и прави хореографията за два от нейните клипове в най-добре продавания албум за 2013 година.

Българските фенове са донякъде късметлии, тъй като всички видео песни от новия албум на Beyonce са вече достъпни във vbox7.com.  Затова ви оставяме да се насладите на “Mine”. Заслужава си!

харесай страницата ни във фейсбук