За първи път в България идва най-известният балет на Канада

0
51
balet na Kanada

balet na KanadaЗа първи път в България гостува най-известният балет на Канада, балетът от Монреал – Les grands ballets. Танцовата трупа ще изнесе магическо представление пред родната публика на 6 април.

Това е най-голямото танцово шоу, което е идвало в Европа. Трупата се състои от 112 танцьора и ще пристигне у нас с два големи камиона декори и костюми за представлението.

Les grands ballets е създаден от едни от най-големите таланти в хореографията на модерни и класически танци в Канада. Трупата е основана през 1957 г. от руската балерина Людмила Ширяева. Диригент и композитор е Мишел Перо, който е и музикален директор.

Балетът изпълнява класически произведения като „Лешникотрошачката“ и „Сватбата“ по Игор Стравински пречупени през погледа на канадските танцьори. Изключителните балетисти се превъплъщават в герои от световната класика в гъвкавия ритъм на познати мелодии.

Les grands ballets е представител и на модерното изкуство на Канада. В композирането на танците участват изключително талантливи хореографи и от Европа, които чрез съвременното изкуство и световната класика изграждат мост между Европа и Канада.

Балетистите ще пренесат зрителите в чудния свят на танцувалното изкуство. Les grands ballets ще изпълнят зала 1 на НДК със силни изживявания, смесица от чувства, музика, грация, невероятна пластичност на телата и много музика.

Светът на канадското изкуство ще се пренесе на българска сцена на 6 април, в зала 1 на НДК, от 20:00 часа. Билетите за представлението вече са вече в продажба.