Вечер посветена на “Краля на арабската музика” с много танци

0
81

vecher_orientТри изключително обаятелни, талантливи и вече познати изпълнителки на египетски стил у нас ви канят на тематична ориенталска вечер, посветена на вечния изпълнител Абдел Халим Хафез.

Макар и покойник от близо четири десетилетия, ”тъмноокият славей” остава един от най-обичаните арабски изпълнители и е икона за съвременната арабска музика. И до ден днешен неговите хитове се изпълняват от най-различни артисти и се слушат на почти всички мероприятия. В арабския свят Халим е известен като “Краля на арабската музика”, “Гласът на народа”, “Синът на революцията” и “Кралят на емоциите и чувствата”. Творчеството му вдъхновява и много изпълнителки на арабски танци, включително и трите момичета, организатори на събитието.

„И трите много харесваме Абдел Халим Хафез“, разказва Цветина. „Надяваме се занапред тези, които се занимават с ориенталски танци да знаят малко повече за него, както и за Ум Калсум и други класици, защото това липсва у нас. А и досега такива тематични вечери не са правени.

Илина Ковачева е професионален танцьор, хореограф и преподавател по ориенталски танци. Когато преди 7 години се гмурва във вълшебния свят на ориенталския танц, тя не подозира, че това ще се превърне в начин на живот за нея. Преди това е тренирала спортни танци – 7 години и народни танци – 4 години в град Варна. Търсейки ново предизвикателство открива очарованието на ориенталските танци, в които се влюбва и днес желае да сподели любовта си към тях с повече хора, които да се заразят с тази тръпка.

Надежда Стойкова е създател и ръководител на Старс Денс Център в Пловдив и професионална балерина, завършва Мински колеж за изкуства и култура и е магистър по балетна педагогика, дипломирана от академията за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив. Магията на ориенталския танц я пленява по време на гастроли в Турция. Оттогава музиката и костюмите завинаги я пленяват и тя решава да се отдаде на това прекрасно и вълшебно изкуство. За да усъвършенства своето майсторство, посещава семинари в Египет, където учи при легендите на ориенталския танц  – Лобна Имам, Айда Нур, Фарида Фахми, проф. Хасан Халил, Махмуд Реда и др.

Цветина Данова се втурва в ориенталските танци само преди две години, докато изучава арабски език и попада сред арабската общност в България. В началото посещава уроците на Милена Виденова, но истински пленена от магията на ориенталските танци се случва, когато миналата година посещава международен ориенталски фестивал в Серес. Най-важното нещо в танца е емоцията, а за това много важна роля изигра Евелина Папазова, споделя Цветина.

Очаквайте и още изненади, които ще гарантират, че това ще бъде една незабравима вечер. Ако сте истински ценители на класиката в арабската музика и обичате песните, които никога не умират, заповядайте в ресторант ”Финикия”! София, ж.к. „Зона Б-5”, блок 5.
За резервзции: 02/ 929 36 41, 0888 63 29 20

Дата: 14 декември, 22:30 ч.

харесайте страницата ни във фейсбук