Балетни шедьоври – вечер на хореографията на Леонид Якобсон

0
34
baletni shediovri

baletni shediovriРуските балетни шедьоври с водещи солисти на „Большой театр”, Московския академичен музикален театър „К. С. Станиславски и Вл. И. Немирович-Данченко” и Московския театър на танца „Гжель” идват за Коледен концерт у нас.

Оставайки верни на традицията преди коледните празници да зарадват почитателите на балета, организаторите от „Жокер медиа” са подготвили един стилен празник с балетните шедьоври на Леонид Якобсон. За него Мая Плисецкая казва, че е „един от малкото балетмайстори-творци докоснати от Бога, че неговата фантазия е безкрайна – почти по Моцартовски”.

Най-доброто от неокласиката на ХХ век ще бъде показано от Московския държавен академичен театър за танц „Гжель”, който скоро отбеляза своята 25 годишнина. „Гжель” е един от малкото балетни театри, включили в своя афиш програма, изцяло посветена на хореографията на Якобсон. Режисьор-постановчик на продукцията е Наталия Пермякова. Самата тя 10 години е танцувала в знаменития ленинградски театър „Хореографические минатюры,”основан от Якобсон в края на живота му.

Гост-солисти на спектакъла са водещи артисти на балета на „Большой театр”- Александър Смолянинов  и на Московския академичен музикален театър „К. С. Станиславски и Вл. И. Немирович- Данченко.”- Александра Дорофеева и Сергей Мануилов.

Кога: 20 декември 2013, 19:00 часа

Къде: Зала 1 на НДК
Билетите на цени от 30 до 80 лева са в продажба на касата на НДК  и в мрежата на www.eventim.bg.