Кардиограма – танцов и визуален пърформанс

0
39

КардиограмаКардиограма е танцов и визуален пърформанс, в който двамата изпълнители в активно взаимодействие със средата, изграждат психоделично пространство на подсъзнателни импулси и съноподобни картини. Причудливата материалност на средата и костюмите, заедно с абстрактните движения и неясни взаимоотношения между героите, създават призрачна атмосфера. Изгубен в собствените си обсесии и лъжливи проекции, които заживяват свой живот, човекът губи ориентир за реалност и фантазъм и това едновременно го плаши и привлича. „Служейки си с минимално количество изразни средства, но използвайки максимално техните възможности, спектакълът създава своя жив, пулсиращ свят, чиито граници са тези на абсолютното „вътре” на главния герой“ (Ина Дублекова www.dramaturgynew.net).

[highlight]Спектакъла е част от програмата на SOFIA DANCE WEEK 2013[/highlight]

Мартин Пенев е дигитален художник, който се интересува от взаимодействието между танц, тяло и технологии. За интерактивния танцов пърформанс Cadaver, в сътрудничество със Станислав Генадиев, e номиниран за наградата Икар. Виолета Витанова и Станислав Генадиев са едни от най-интересните танцьори и хореографи у нас. След като завършват класически танц в България заминават за Швейцария, където три години работят  с различни трупи за съвременен танц като Compagnie Linga, Alias/Guilherme Botelho и др. През 2006 г. правят танцовия пърформанс “Имаго” със своите съмишленици от Kinesthetic project, което веднага впечатлява професионалната общност и отнася наградата „Икар“ за дебют. За съвместната си работа в представлението „Хамлет“ на Явор Гърдев през 2013 г. отново получават „Икар“ за съвременен танц и пърформанс.

Дата: 12 октомври
Място: зала 11, НДК
Начало: 20:30 ч.

Идея, драматургия, сценография, звукова среда // Мартин Пенев
Хореография и изпълнение // Виолета Витанова и Станислав Генадиев
Костюми // Мира Петрова
Актриса // Гергана Христова
Технически асистент // Стефан Дончев
Музика // GENDA
Координатор // Културна фондация А25

Проектът се осъществява с подкрепата на резидентска програма на Център за съвременен танц Derida Dance Center

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019