Тренинг програмата Dance Port Derida набира кандидати за едногодишно обучение

0
54
Dance-PORT-Derida

Dance-PORT-DeridaDance PORT Derida (2013-2014) е едногодишна обучителна и тренинг програма в областта на съвременния танц,  разработена от Derida Dance и финансирана от Фондация “Америка за България”.

За трета поредна година Derida Dance Center е мястото в София, което ще предлага безплатен ежедневен тренинг за поддържане на добра физическа кондиция на танцьори и обучение на желаещи без опит, но с творчески потенциал за развитие. В продължение на една година те ще имат възможност да изградят стабилна танцова основа и умения за бъдеща професионална реализация в областта на съвременния танц и физически театър.

Акцент в програмата през 2013-2014 година ще бъде включване на  повече от 10 преподаватели от различни държави в обучителния й тренинг модул. Благодарение на партньорството между New York Live Arts и Derida Dance Center през 2014г. ще бъдат реализирани поредица от уъркшопи с гост артисти от Америка. Програмата Dance PORT  Derida 2013-2014 е разделена в два основни модула:

Модул1-  Обучителна програма за начинаещи

Mодул 2Tренинг програма за професионални танцьори

За включване в Модул 1 на програмата Dance PORT  Derida могат да кандидатстват всички желаещи да се занимават активно със съвременен танц.

Не се изисква предишен опит, както и образование свързано с танцовото изкуство. Ще бъде реализирана предварителна селекция за избор на участници. Тренинг програмата стартира през октомври 2013 и приключва в края на 2014 година. Обучителната програма включва над 600 часа. В последния етап от протичането на програмата Dance PORT  Derida, участниците ще бъдат включени в спектакъл, продуциран от Derida Dance. Успешно завършилите Dance PORT  Derida ще могат да се включат в проекти програмирани за 2015 година

Всички желаещи трябва да попълнят европейски формат на автобиография , както и въпросник  и  да ги изпратят на е-мейл info@derida-dance.com  до 20 септември 2013 година. В периода от 20 до 30 септември 2013 ще бъдат проведени три работни ателиета. След тяхното приключване ще бъдат обявени избраните участници. Въпросникът можете да изтеглите ТУК.

Модул 2 от Dance PORT  Derida е насочен към танцьори, завършили профилираните учебни заведения, както и артисти с реализирани не по-малко от пет проекта в областта на съвременния танц. Тренинг програмата стартира през октомври 2013 година и приключва в края на 2014 година. Всички желаещи трябва да попълнят формуляр за кандидатстване и да го изпратят на е-мейл info@derida-dance.com.  Кандидатите от  Модул 2  заплащат административна такса от 15 лева между първо и десето число за месеца, в който биха желали да участват.

Повече информация на страниците на Derida Dance