„Вечност – вход свободен или Одисей и сенките” – танцов спектакъл на Едмънт Скот

0
40

Tанцовият спектакъл „Вечност – вход свободен или Одисей и сенките” може да гледате на 20-ти май от 19:00 часа на Голяма сцена на НАТФИЗ.

Одисей отива в подземното царство, за да зададе един въпрос. Въпросът изглежда прост: „Как да се върна у дома.” Но в царството на сенките той попада на повече отговори и повече истории, отколкото е очаквал. Идва момент, когато Одисей загубва представа за реалността, престава да прави разлика между света на живите и света на мъртвите, спомените и настоящето. Това е и моментът, когато той усеща какво може би е Вечността.
В царството на мъртвите усещането му за дом измамно се връща. Ще успее ли най-големият пътешественик бродил някога по земята да се върне назад или царството на Хадес ще го оплете в невидимите си нишки?

Спектакълът „Вечност -Вход Свободен или Одисей и сенките” взима за повод XI-та книга на „Одисея”, в която пътешественикът се оказва на прага на два свята.
За творческия екип интересното не бяха детайлите от историята, а темата за граничността на изживяването, вечният кръговрат на живота и смъртта и тайната на преминаването. Може би това е ключът към едно по-дълбоко познание за вечността и нейните невидими принципи.

Идея и режисура: Eдмонд Скот
Драматургия: Александър Мануилов
Хореография: Студентите от класа и Едмонд Скот
Сценография и костюми: Атанас Темнилов и Мариела Стоева
Музикално оформление: Eдмонд Скот и B.O.Y.A.N. ( Стерео стая)
Мултимедия: Георги Димитров (Мирамар Филм)

УЧАСТВАТ
Златина Димитрова
Ивелина Михайлова
Ина Гергинова
Кирил Асенов
Маргарита Христова
Петя Попова
Пламена Томова
Радослав Йорданов
София Владева
Стефан Вучов
Цветина Матова
Яница Шопова
Студенти от класа на доц. Ясен Вълчанов